avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa radio tv
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa radio tv

Persoan juridica,plateste lunar la E-on suma de 25 lei:15 taxa tv,10 taxa radio.Acum primeste somatii pentru plata taxei radio plus penalitatile.Stie cineva in ce temei legal E-on incaseaza aceste sume?Mentionez ca relatia cu E-on la fost la nivel de administrator iar eu ca angajat nu am avut cunostinta de actele care s-au intocmit.Dar pe de alta parte majoritatea persoanelor juridice pe care le cunosc platesc acelasi cuntum,de aceea banuiesc ca cei de la E-on au avut temei legal de incasare a acestei sume-dar................nu siu care.Contactand personalul de la relatii a E-onului,raspunsul a fost:faceti dovada cu factura ca nu sunteti datori la ceste taxe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!::"
Cel mai recent răspuns: zinca iulian , utilizator 18:56, 3 Iunie 2009
Art.11 Persoanele juridice cu sediul în România, inclusiv filialele, sucursalele, agenţiile şi reprezentanţele acestora, precum şi reprezentanţele din România ale persoanelor juridice străine, au obligaţia să plătească o taxă pentru serviciul public de radiodifuziune.

Art.12 Obligaţia de plată a taxei radio pentru toate persoanele juridice nu este condiţionată de deţinerea receptoarelor radio.

Art.13 Persoanele juridice se pot încadra într-una din următoarele categorii de plătitori:

* persoane care nu au salariaţi;
* persoane juridice care intră sub incidenţa dispoziţiilor art.103 din Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare;
* persoane juridice cu sediul în România, inclusiv filialele acestora, precum şi sucursalele, agenţiile şi reprezentanţele acestora, precum şi reprezentanţele din România ale persoanelor juridice străine.

Pentru subunităţile fără personalitate juridică ale acestora (punctele de lucru) nu se plăteşte taxa pentru serviciu public de radiodifuziune.

Pentru fiecare categorie de plătitori sunt stabilite cuantumurile lunare ale taxei pentru serviciul public de radiodifuziune, în anexă la HG nr.977/2003.

Art.14 Taxa lunară pentru serviciul public de radiodifuziune se încasează de către societăţile mandatate să factureze şi să încaseze această taxă.

Art.15 Persoanele fizice şi juridice care îşi asigură din alte surse energia electrică şi nu au contract de furnizare a energiei electrice încheiat cu societăţile mandatate, vor plăti taxa direct Societăţii Române de Radiodifuziune.

Art.16 Pentru neplata la termen a taxei lunare pentru serviciul public de radiodifuziune persoanele juridice si juridice obligate la plata acestei taxe plătesc penalităţi pentru fiecare zi de întârziere.

Penalităţile se determină în conformitate cu metodologia de calcul pentru întârzierea la plată a facturii de energie electrică a societăţilor mandatate, prin efectul legii, să factureze şi să încaseze taxa pentru serviciul public de radiodifuziune


ATENTIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



IN ATENTIA PERSOANELOR JURIDICE OBLIGATE LA PLATA TAXEI PENTRU SERVICIUL PUBLIC DE RADIODIFUZIUNE

Va informam ca intre S.R.R. si S.C. BPO Solutions SRL, persoana juridica româna cu sediul în Soseaua Oltenitei nr. 35-37 sector 4 Bucuresti, s-a încheiat contractul de mandat nr. 321/ 31.03.2009, contract ce imputerniceste pe S.C. BPO Solutions SRL pentru atragerea la plata taxei pentru serviciul public de radiodifuziune si recuperarea restantelor inregistrate de catre potentialii platitori de taxa radio, persoane juridice din intreaga tara, care nu achita aceasta taxa pentru serviciul public de radiodifuziune prin societatile mandatate prin efectul legii.



Sumele datorate drept taxa pentru serviciul public de radiodifuziune ca urmare a actiunilor întreprinse de BPO Solutions SRL se achita in contul Societatii Române de Radiodifuziune, Cod Unic de Inregistrare Fiscala RO 8296093

RO 12 RNCB 0072 0208 0517 0138 deschis la BCR Filiala Sector 1.



Taxa radio

Codul IBAN pentru contul in care se plateste taxa radio - persoane fizice si juridice
RO12RNCB0072020805170138, BCR Sector 1, Bucuresti
Precizari
pentru aplicarea Hotarârii Guvernului nr.977/2003 privind taxa pentru serviciul public de radiodifuziune modificata prin Hotarârea Guvernului nr. 1292/2007

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa radio - felicitari! traiasca avocata de la cluj! Dana Marin Dana Marin [b]Felicitari doamnei avocate de la Cluj ca ne-a salvat de cosmarul taxei radio![/b] De-abia azi am aflat, cautind subiectul pe Google. Eu am platit in ... (vezi toată discuția)
Taxa de radiodifuziune pt. persoane juridice mihacireasa mihacireasa Am primit astazi un telefon la firma de la o doamna care cica suna din partea Serviciului de Radiodifuziune si imi zice ca societatea noastra are de platit ... (vezi toată discuția)
Taxe date pt abonament radio zuzulici74 zuzulici74 In factura de la Electrica platesc si taxa pentru radio,mentionez ca nu am,deasemenea platesc si abonament de televiziune cu toate ca eu am cablu si prin ... (vezi toată discuția)