avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire!

Buna ziua, am nevoie de ajutor. Un batran mi-a trimis urmatoarea scrisoare:

"sotia de 86 ani sta la pat. noi nu avem copii comuni. ea are copii din prima casatorie. acum nepotii de la copiii ei vor casa dar nu ingrijesc cum trebuie de ea. eu stau cu ea zi si noapte, o spal, o ridic, dar nu mai pot. sunt batran si obosit"

INTREBAREA E - ce inseamna ingrijire din partea unei rude care va mosteni casa - inseamna intertinere, ingrijiri medicale, etc?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:47, 13 Octombrie 2014
ingrijirea se extinde atat cat va lasa sufletul si portofelul sau exeact cat este stipulat in contractul cu cluza de intretinere. Ce doriti exact sa aflati?
Se poate incheia la notar un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere viagera in care sa se specifice exact in ce constau ingrijirile aduse,cumpararea de produse alimentare,medicamente,insotire periodica la medic,achitarea facturilor la intretinere etc.Aceste aspecte se negociaza de catre parti.
Ideea este ca acesti nepoti nu au semnat un contract cu conditia intretinerii pe viata. Ei vor sa-si valorifice viitoare mostenire fara a avea grija de batrani. Sunt doar ei doi, si se descurca foarte greu. Batrinelul m-a intrebat ce ar putea face ei in situatia data. I-ar putea cumva obliga pe nepoti sa le asigure un minim de existenta?

Multumesc anticipat!
daca nu exista un contract, poate gasesc pe cineva dispusi sa ii ingrijeasca daca le face contract de intretinere.
Batranul poate sesiza si pe cei de la DGASPC.
Copilul femeii ce zice, nici el nu e dispus s-o ingrijeasca ?
Casa e numai a femeii? Mai e lucida ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare apartament pentru intretinere mttpsg mttpsg Buna ziua. Am o matusa care doreste sa imi cedeze apartamentul si s-o ajut pe perioada vietii, Nu vrea musai un contract de intertinere, dar eu cred ca asa ar ... (vezi toată discuția)
Renuntare la calitatea de mostenitor / minor Nonynel Nonynel O familie de batrani are un singur nepot minor care este unicul lor mostenitor. Acesta este in custodia mamei. Batranii ar vrea sa incheie un contract de ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost donat un imobil de către moștenitorii bunicii mele. cum pot anula această donație? MihaiX933 MihaiX933 Buna ziua, Acum o luna de zile mi-a fost donat un imobil, imobil ce a avut 4 mostenitori dupa moartea bunicului meu (bunica si cei 3 copii), iar acestia mi ... (vezi toată discuția)