avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Firma pierdere-dividende
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Firma pierdere-dividende

Buna ziua,
Am o societate care este pe pierdere. In aceasta situatie mai poate plati dividendele? Aveti cumva o baza legala?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: elims_mn , utilizator 11:29, 15 Octombrie 2014
Dividende din anii precedenti sau din anul in care iese pe pierdere?

Daca a repartizat dividende in anii trecuti dar nu le-a platit o poate face acum chiar daca este pe pierdere --- am presupus ca impozitul a fost deja achitat.

Pentru anul in care este pe pierdere nu repartizeaza dividende.
Multumesc frumos. Da au fost repartizate in anii precedenti. As mai avea o intrebare. Acest impozit pe dividende imi afecteaza contul de profit si pierdere? Am vazut ca se retine din dividendul brut. Asta ar insemna ca nu imi afecteaza contul de profit si pierdere. Este corect?
Multumesc frumos.
Nu ar trebui sa va afecteze acest impozit pentru ca el trebuie platit pana la sfarsitul anului in care au fost repartizate .... chiar daca nu au fost inca platite.

Sa presupunem ca in 2012 ati avut profit si in 2013 ati repartizat dividende atunci impozitul trebuia platit ecl tarziu pana in dec 2013 chiar daca societatea nu a avut fonduri sa plateasca dividendele.
Va multumesc foarte mult. O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie repartizare profit 2013 marymary marymary rog modalitati de repartizare profit 2013 si inregistrari(dec 2013 resp ian 2014), varianta nerepartizat,rezerve(cat maxim), dividente(cum se impoz si cand), ... (vezi toată discuția)
Profit si dividende anomarairam anomarairam Buna ziua, Am in bilant la 31.12.2013 urmatoarele date: sold debitor 117 1211 sold creditor 121 2511 1. As putea sa imi recuperez pierderea din anii ... (vezi toată discuția)
Dividende calin felicia calin felicia La 31.12.2011 am avut profit contabil de 10000 lei. La bilantul contabil la hotararea AGA nu am distribuit acest profit la dividende. Patronul vrea sa ia ... (vezi toată discuția)