Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o lămurire asupra următoarei probleme. Părinţii tatălui meu au deţinut, în trecut, un teren confiscat abuziv în regimul comunist. Pe lângă tatăl meu, bunicii mei au mai avut încă un copil. Când au fost făcute solicitările de retrocedare, numai tatăl meu a depus cererea respectivă şi, drept urmare, terenul respectiv i-a fost restituit doar lui (doar pe numele lui). Aş vrea să ştiu ce drepturi are fratele lui asupra acelui teren (dat fiind faptul că este şi el urmaş al aceloraşi părinţi). Dacă nu a făcut solicitare de retrocedare prin niciuna dintre legile funciare, cum poate intra în posesia unei jumatati din terenul respectiv? Mai are legal acest drept sau l-a pierdut? Multumesc
Mulţumesc mult. Să înţeleg că fratele tatălui meu a pierdut (legal) dreptul la moştenirea de la părinţi dacă nu a făcut solicitare de retrocedare în baua niciunei legi funciare? Cererea tatălui meu a fost făcută în baza Legii 18/1991, nu în baza Legii 10/2001. Are vreo importanţă acest aspect? Vă mulţumesc mult
Am o intrebare
Andra90
Buna ziua,pe vremea comunismului mamei bunicii mele din partea tatalui i-au fost confiscate o casa mare in Bucuresti si un teren mare de cateva hectare de ... (vezi toată discuția)