avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calitatea de moştenitor al unui teren retrocedat prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calitatea de moştenitor al unui teren retrocedat prin legile funciare

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o lămurire asupra următoarei probleme. Părinţii tatălui meu au deţinut, în trecut, un teren confiscat abuziv în regimul comunist. Pe lângă tatăl meu, bunicii mei au mai avut încă un copil. Când au fost făcute solicitările de retrocedare, numai tatăl meu a depus cererea respectivă şi, drept urmare, terenul respectiv i-a fost restituit doar lui (doar pe numele lui). Aş vrea să ştiu ce drepturi are fratele lui asupra acelui teren (dat fiind faptul că este şi el urmaş al aceloraşi părinţi). Dacă nu a făcut solicitare de retrocedare prin niciuna dintre legile funciare, cum poate intra în posesia unei jumatati din terenul respectiv? Mai are legal acest drept sau l-a pierdut? Multumesc
Cel mai recent răspuns: elenagabi , utilizator 17:51, 13 Octombrie 2014
De aceste prevederi legale se bucura cei care au facut cerere de restituire in baza Legii 10/2001.
Mulţumesc mult. Să înţeleg că fratele tatălui meu a pierdut (legal) dreptul la moştenirea de la părinţi dacă nu a făcut solicitare de retrocedare în baua niciunei legi funciare? Cererea tatălui meu a fost făcută în baza Legii 18/1991, nu în baza Legii 10/2001. Are vreo importanţă acest aspect? Vă mulţumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere titlul de proprietate luciia luciia Suntem 5 frati(3 surori si 2 frati), dar doar 2 sunt trecuti pe titlul de proprietate- teren agricol, mostenit de la parinti. La vremea respectiva, doar ... (vezi toată discuția)
Am o intrebare Andra90 Andra90 Buna ziua,pe vremea comunismului mamei bunicii mele din partea tatalui i-au fost confiscate o casa mare in Bucuresti si un teren mare de cateva hectare de ... (vezi toată discuția)
Partajul judiciar succesoral se poate face in cazul terenurilor retrocedate prin legea 18/1991 dacă nu există cerere de retrocedare? elenagabi elenagabi Buna ziua, Vă adresez rugămintea să mă clarificaţi în următoarea situaţie. Dacă există 2 fraţi ai căror părinţi au deţinut un teren confiscat ... (vezi toată discuția)