avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partajul judiciar succesoral se poate face in cazul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partajul judiciar succesoral se poate face in cazul terenurilor retrocedate prin Legea 18/1991 dacă nu există cerere de retrocedare?

Buna ziua,
Vă adresez rugămintea să mă clarificaţi în următoarea situaţie. Dacă există 2 fraţi ai căror părinţi au deţinut un teren confiscat în perioada comunistă şi doar unul dintre aceşti fraţi a depus cerere de retrocedare conform Legii 18/1991, terenul fiindu-i retrocedat acestuia, celălalt frate poate acum, după mulţi ani, să facă demersuri pentru partaj succesoral pentru acest teren? Precizez, din nou, că acesta nu a depus nicio cerere, nici în baza Legii 18 şi nici a celorlalte legi funciare ulterioare. Vă mulţumesc mult

Alte discuții în legătură

Calitatea de moştenitor al unui teren retrocedat prin legile funciare elenagabi elenagabi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o lămurire asupra următoarei probleme. Părinţii tatălui meu au deţinut, în trecut, un teren confiscat abuziv în ... (vezi toată discuția)
Cererea de retrocedare este obligatorie pentru toti fratii sau este suficienta cea formulata de unul dintre ei? alex68 alex68 Va adresez rugamintea sa ma ajutati cu o clarificare in urmatoarea problema. Bunicul meu a avut un teren confiscat in perioada comunista. El a decedat in anul ... (vezi toată discuția)
Obtinere titlul de proprietate luciia luciia Suntem 5 frati(3 surori si 2 frati), dar doar 2 sunt trecuti pe titlul de proprietate- teren agricol, mostenit de la parinti. La vremea respectiva, doar ... (vezi toată discuția)