avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... redobandire permis anulat pentru consum de alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

redobandire permis anulat pentru consum de alcool

Ora estimata: 9:00
Complet: C3 FOND
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: În baza art. 375 alin.1 Cod de procedură penală admite cererea inculpatului O. R. C., fără antecedente penale, de a fi judecat în baza probelor administrate în faza de urmărire penală. În baza art 336 alin.1 Cod penal (Legea 286/2009) cu aplicarea art.5 ?i art.396 alin.10 Cod penal (Legea nr.286/2009), condamnă inculpatul O. R. C. la pedeapsa de 1 ani ?i 6 luni luni închisoare. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen. Supravegherea va fi efectuată de Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Sălaj În baza art. 93 alin. (1) C. pen. obligă inculpatul ca, pe durata termenului de supraveghere, să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Sălaj, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 C. pen., pe durata termenului de supraveghere inculpatul va executa următoarele obligaţii: d) să nu părăsească teritoriul României fără acordul instan?ei. În baza art. 93 alin. (3) C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Hida, judeţul Sălaj pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, câte 4 ore pe zi, conform Legii nr.253/2013. În baza art. 91 alin. (4) C. pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 95-98 C. pen. În baza art. 272, 274 alin. (1) C. proc. pen. obligă pe inculpat la plata sumei de 700 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat (din care suma de 160 de lei reprezintă costul buletinului de analiză toxicologică-alcoolemie nr.21,22 din 06.01.2014. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 04.09.2014.
Document: Hotarâre 67/2014 04.09.2014



intrebarea mea este daca: trebuie sa plateasca iar scoala de soferi pentru fiecare categorie in parte, pe care a avut-o anterior?
si la cat timp dupa definitivarea sentintei poate aplica pentru redobandirea permisului anulat pentru consum de alcool?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:36, 25 Octombrie 2014
Nu trebuie numai sa plateasca scoala de soferi ci trebuie si sa o faca din nou.
Dupa un an de la ramanerea definitva a hotararii judecatoresti.
cyan a scris:

Nu trebuie numai sa plateasca scoala de soferi ci trebuie si sa o faca din nou.
Dupa un an de la ramanerea definitva a hotararii judecatoresti.


Unde scrie ca trebuie sa faca scoala din nou?Poti argumenta te rog!Trebuie doar fisa de scolarizare completata.
Aveti dreptate! Am vrut sa spun ca trebuie sa dea examenul din nou dar a iesit alrceva. Plateste doar fisa care este in jur de 85 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog un mic ajutor , sunt foarte neliniștit , ce se va întâmpla ... Emanuel111 Emanuel111 Va rog un mic ajutor , sunt foarte neliniștit , ce se va întâmpla și cum rămâne cu carnetul de conducere ? Termene de judecată 13/02/2024 - ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , am primit aceasta solutie , este definitiva , am ... Knott Norbert Knott Norbert Buna Ziua , am primit aceasta solutie , este definitiva , am intrebarea eu in aceasta timp sunt in afara tarii,lucrez in strainetate , daca merg acasa ca odata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , am primit aceasta solutie , este definitiva , am ... Knott Norbert Knott Norbert Buna Ziua , am primit aceasta solutie , este definitiva , am intrebarea eu in aceasta timp sunt in afara tarii,lucrez in strainetate , daca merg acasa ca odata ... (vezi toată discuția)