Poate sa-mi spuna ,va rog frumos, cineva cand se plateste acest impozit de 5%? Am inteles ca trimestrial. Dar inainte de terminarea celor 3 luni sau in cursul celei de a patra? Cineva de la firma ma minte intr-una cu platile si as vrea sa stiu exact cum este.
Va multumesc.
Va referiti la:
Cod fiscal
Art. 18
Impozit minim
(1) Contribuabilii care desfăşoară activităţi de natura barurilor de noapte, cluburilor de noapte, discotecilor, cazinourilor sau pariurilor sportive, inclusiv persoanele juridice care realizează aceste venituri în baza unui contract de asociere, şi în cazul cărora impozitul pe profit datorat pentru activităţile prevăzute în acest articol este mai mic decât 5% din veniturile respective sunt obligaţi la plata unui impozit de 5% aplicat acestor venituri înregistrate
ART. 34
Plata impozitului
(1) Plata impozitului se face astfel
b) contribuabilii, alţii decât cei prevăzuţi la lit. a), au obligaţia de a declara şi plăti impozitul pe profit trimestrial până la data de 25 inclusiv a primei luni următoare trimestrului pentru care se calculează impozitul, dacă în prezentul articol nu se prevede altfel. Începând cu anul 2010, aceşti contribuabili urmează să aplice sistemul plăţilor anticipate prevăzut pentru contribuabilii menţionaţi la lit. a).