avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot da chiriasii afara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot da chiriasii afara

buna seara am in apartament o familie in chirie dar nu am nici un contract facut cu ei .eu vreau sa ma mut in apartament inapoi iar ei nu vor sa mai iasa din el.ce pot face sa ii dau afara din apartament?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:25, 14 Octombrie 2014
Daca nu doresc sa iasa de buna voie, trebuie sa ii actionati in judecata pentru evacuare in lipsa unui titlu cu care ocupa imobilul dvs.!
Daca amiabil nu solutionati,ramane varianta actiunii in instanta pentru evacuare
Anterior demersului in instanta,sesizati oficial politia responsabila ,care le poate aplica sanctiuni in baza disp L nr 61/1991
um1640 a scris:

buna seara am in apartament o familie in chirie dar nu am nici un contract facut cu ei .eu vreau sa ma mut in apartament inapoi iar ei nu vor sa mai iasa din el.ce pot face sa ii dau afara din apartament?multumesc anticipat

foarte RAR politia sa se amestece daca nu aveti o hotarare judecatoreasca iar amenzile pe care le vor incasa, asa cum va sugereaza Ynocentta, prea putin probabil sa-i sperie incat sa plece din casa. In niciun caz politia nu-i evacueaza fara sa aveti o hotarare de evacuare.
incercati mai intai sa apelati la un avocat care sa le faca o notificare in termeni ce mai duri cu daune/zi...etc
Corect, daca au unde se duce, in functie de ce anume cunoasteti dspre ei, ii notificati. Oricum, in cadrul procedurii speciale ei trebuie notificati prin executor.
Oricum, tineti seama ca va puteti muta cel mai devreme in martie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinii au o ușă ce face gălăgie insuportabila. Otilia28 Otilia28 Bună ziua. Vă rog un pic de ajutor ca simt ca îmi ies din minți. Vecinii de deasupra au vândut apartamentul în urma cu 1 an. Locuiau acolo de peste un 20 ... (vezi toată discuția)
Am un vecin care de 2 ani isi tot renoveaza apartamentul, cu ... mihaipreotescu mihaipreotescu Am un vecin care de 2 ani isi tot renoveaza apartamentul, cu mici pauze. In sensul ca foloseste bormasina cu percutie cam la orice ora vrea el. Si daca sa ... (vezi toată discuția)
Chiriași care deranjează și ziua,și noaptea DonPaulo DonPaulo Buna ziua ,din luna august 2016 și până în prezent deasupra mea la etajul.1 sunt chiriași care taie lemne în apartament,aleargă,se ceartă,se ... (vezi toată discuția)