avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Drepturile uzufructuarului si ale nudului proprietar ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Drepturile uzufructuarului si ale nudului proprietar (consimtamant primire in spatiu)

As vrea sa ma lamuriti in privinta unor aspecte :
1. poate un uzufructar sa isi dea consimtamintul (la serviciul de evidenta a persoanelor) pentru luarea in spatiu a unei persoane, fara a avea nevoie si de nudul proprietar?
2. nudul proprietar are acest drept ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:20, 14 Octombrie 2014
1 da
2 nu
Cel ce are dreptul de folosinta si posesie e uzufructuarul, el poate si inchiria spatiul si sa incaseze chiria, poate lua in spatiu ( in acel spatiu va sta numai cine doreste el) si toate astea fara acordul nudului proprietar. Tot cu acordul uzufructuarului va locui sau locuiste si nudul proprietar.
Bineinteles ca la evidenta populatiei se prezinta cu acel contract in original.
Ultima modificare: Marți, 14 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator
Multumesc mult pentru raspuns. care ar fi situatia in cazul uni contract de vinzare-cumparare cu drept de abitatie ? Adica cel care are dreptul de abitatie poate lua in spatiu pe cineva, sa isi dea consimtamintul la serviciul de evidenta ? Ce se intelege prin "familie"? Sotie, copii , chiar daca nu ii avea la momentul instituirii dreptului de abitatie?
Ultima modificare: Marți, 14 Octombrie 2014
andrearox, utilizator
Cam acelasi lucru ar, fi numai ca cel ce are drept de abitatie nu poate inchiria, doar sa stea el si familia lui- sotie, copil, parinte, frate..si da, chiar daca nu ii avea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct Borika Borika Buna ziua. As vrea sa stiu ce inseamna uzufruct viager si ce drepturi am daca la vinzare pun clauza aceasta. Se poate vinde locuinta fara acordul meu sau am ... (vezi toată discuția)
Solicitare informatie eliberare act de identitate expirat ionut.tanase ionut.tanase Buna ziua, Va rog sa imi precizati daca in momentul cand doresc sa imi reinnoiesc cartea de identitate (care este expirata) este nevoie sa mai fie prezent ... (vezi toată discuția)
Uzufruct plopilor plopilor uzufructarul , se poate casatori ,poate sa refuze propietarului sa locuiasca in acelasi imobil sau poate lasa in folosinta unui posibil ... (vezi toată discuția)