Buna ziua !
Am divortat acum 3 ani.
Tatal nu a platit niciodata pensia de intretinere pentru copil, amarata aia pensie de 130 lei/luna....
Acum spune ca si-a gasit de lucru in afara tarii si ca are nevoie de la mine de o declaratie notariala cum ca nu are datorii catre mine ( ii solicita pentru angajare ). Sigur ca stiu ca e o tampenie ce vrea el, nu are de ce sa solicite cineva la angajare un astfel de act....dar nu inteleg ce urmareste....
A spus ca plateste pensia pe ultimele 6 luni si eu sa-i dau declaratia asta. Oricum, nici asta nu e corect, sa plateasca tot , daca tot nu vrea sa aiba datorii....
Dar de ce sa-i dau o declaratie la notar? Sa plateasca in cont si sa arate extrasul de cont ....oricui ii solicita acest lucru...
Voi ce parere aveti?
Ce urmareste de fapt?:-/
Bună ziua!
Depuneți plângere la secția de poliție sau postul de poliție unde aveți domiciliul, pentru abandon de familie, conform art.378 alin.1, lit.c din Codul Penal, întrucât nu a plătit cu rea-credință pensia de întreținere stabilită pe cale judecătorească de 3 ani de zile și cu această ocazie solicitați toată suma restantă și atunci o să vedeți ce urmărește. Aveți dreptul în fața organului de poliție să vă retrageți plângerea oricând, astfel că după ce o să primiți banii puteți să vă retrageți plângerea și nu este nevoie să mergeți la niciun notar
nu se pune problema asa...
pe mine nu ma intereseaza amarata aia de pensie, nu fac nici o plangere pentru abandon...chiar daca ar plati, tot abandon se cheama daca altceva nu face pentru copil...
Chiar si acum, faptul ca el este interesat sa plateasca o parte din pensie, pentru ca ar avea nevoie la angajare, arata ca si aceasta plata are in vedere propiul interes, acea declaratie a mea de care are nevoie, nu nevoile copilului...
A spus ca plateste pensia din urma.
Sa zicem ca plateste, dar sa plateasca in cont, nu?
Ce nevoie are de declaratie notariala?
Probabil ca urmareste sa ma dea in judecata pentru program vizitare si trebuie sa demonstreze ce tata grijuliu este el...Chiar si asa, sa demonstreze cu extrasul de cont ca a platit pensia pentru copil...Nu asa e logic ???
Cred ca urmaresye ceva si nu stiu ce ????
E in interesul lui sa ii dea prin cont sa dovedeasca plata.
Nu are legatura vizita cu pensia, desi ar putea sa zica cum ca e cu plata la zi, insa si daca nu platea/plateste deloc, tot ar primi drept de vizita.
Alta e treaba, dar nu imi dau seama ce si pana la urma nu conteaza, daca vine cu pensia la zi, ii puteti da apoi declaratie.
Anuntati-l ca are de plata 5 mii de lei.
Tutela totala
pilbak tunde
as vrea sa stiu cum pot obtine tutela totala a copilului minor,avand in vedere ca tatal nu plateste pensia alimentara ,desi am depus o plangere penala la ... (vezi toată discuția)