Buna ziua,am o intrebare,daca eu am plecat in vizita la sora mea in Italia cu copilul de 1 an...mentionez ca sunt divortata si am imputernicire de la fostul sot pe un an de a iesi din tara,el poate sa nu mai plateasca pensia alimentara? Intreb asta deoarece nu au intrat banii pe cardul pe care il detin......eu facand cerere la institutia unde el lucreaza (MAI) ca sa mi se vireze banii. Poate fara acordul meu sa sisteze plata pensiei pe care a hotarat-o judecatoria in sentinta de divort? Si inca ceva vreau sa mai intreb.......acum ma ameninta ca vine sa imi ia copilul si sa-l bage intro casa de copii in Romania ca vrea custodia totala (noi avand autoritate parinteasca comuna si copilul locuind cu mine eu fiind parintele statornic) ,pana ce se rezolva situatia dintre noi spune el,..dar inca odata spun eu nu am rapit copilu,am cazut amandoi de acord sa facem pasaportul si imputernicire la notar ca eu sa pot pleca din tara.,iar acum m-am trezit ca ma ameninta si nu mai plateste pensia alimentara. Ce pot face eu in situatia asta? Va multumesc
Ziceti ca lucreaza in MAI, instanta nu a dispus infiintarea popririi pe salariu ? V-a virat pana acum institutia pensia sau v-o dadea tatal ?
Amenintarile lui cu luarea copilului si institutionalizarea acestuia intr-un camin, sunt niste aberatii care cu greu poti sa crezi ca sunt emise de un angajat MAI ( nu conteaza ce e acolo, dar un pic de carte , are).
In privinta pensiei luati legatura cu institutia si vedeti ce s-a intamplat, apoi cu un executor judecatoresc.. iar daca tatal e cel ce nu vrea sa plateasca din motive de el stiute, puteti sa-i faceti plangere pt abandon.
Declaratia pe care v-a dat-o, va acopera si in caz ca nu-i respectati programul de vizita. Vrea vizita, sa vina la dvs.
Dupa ce expira perioada in care stati acolo cu acordul lui, va puteti adresa instantei in Romania fie daca vreti sa mai ramaneti acolo, fie ca vreti sa va schimbati domiciliul acolo. l afel si pt a va vizita sora, banuiesc ca tatal nu va mai dori sa va dea acordul si pe viitor sa iesiti cu copilul, asa ca va trebui sa cereti permisiune in instanta.
Ba da ,instanta a dispus prin hotararea de divort care este definitiva si irevocabila ce cuantum are de platit pt copil, si da, a platit pana luna trecuta (avand in vedere ca in 30 Ian.a.c) s-a pronuntat divortul, dar luna asta in cont nu a intrat banii copilului. In hotararea de divort nu este program de vizita pt tata,deoarece locuiam impreuna (pe buletine de fapt),ca el s-a mutat cu altcineva,si mi-a spus ca daca vreau program de vizita nu am decat sa-l dau in judecata, ca el are dreptul sa-si vada copilu cand vrea ,ca e si casa lui.Va multumesc pt aceste randuri,cu respect
Daca e si casa lui , sa ceara partajul. Drept sa-si vada copilul e adevarat ca are, insa trebuie sa tina cont de programul copilului, iar daca nu ajungeti la intelegere in acest sens, va decide instanta un program.
Va intrebam daca tatal plateste din mana pensia sau va plateste direct institutia la care lucreaza.
Divortul
pysykmady
As dori sa stiu daca divortam si o sa fie de acord ca copilu sa poarte numele meu de familie o sai mai plateasca pensie alimentara,el nu lucreaza cu carte de ... (vezi toată discuția)
Divort
doareueu
Buna ziua, dupa ce l-am prins pe sotul meu ca are o relatie in paralel cu altcineva l-am scos afara din casa. Asta s-a intamplat in urma cu 3 luni. Avem un ... (vezi toată discuția)