As dori sa stiu daca divortam si o sa fie de acord ca copilu sa poarte numele meu de familie o sai mai plateasca pensie alimentara,el nu lucreaza cu carte de munca lucreaza la negru si are un salariu destul de frumusel.Copilu are 4 luni cand o sal viziteze o sa pot sa fiu si eu cu el ,ca nu as vrea sal las singur pe copil cu el
Copilul va ramane pe numele tatalui, divortul neimplicand schimbarea numelui copilului.Aceasta schimbare poate avea loc pentru motive temeinice, pe cale administrativa. In privinta pensiei, tatal poate fi obligat sa o plateasca, daca exista o hotarare judecatoreasca in acest sens, nepla pensiei de intretinere, timmp de 2 luni, poate conduce , daca depuneti plangere, la tragerea la raspundere penala a tatalui pentru infractiunea de abandon de familie.
Odata cu divortul ,instanta se va pronunta si cu privire la numele sotilor, in sensul pastrarii sau revenirii la numele avute anterior.
Daca instanta va va incredinta copilul dvs., il va obliga pe tata sa plateasca pensia alimentara, dar daca nu lucreaza cu carte de munca si nu cadeti de acord la o suma, se va lua in calcul venitul minim pe economie.
Cu privire la programul de vizitare minor, avand in vedere faptul ca, copilul are doar 4 luni, cu siguranta vizitele vor fi in prezenta dvs.