avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

daca tatal nu plateste pensia alimentara luni la rand, chiar ani, cum ar putea fi tras la raspundere? mi se pare ca daca nu plateste, nici drept de vizita macar nu ar mai trebui sa aiba, ca doar daca nu exista obligatii, nu exista nici drepturi, nu? asta nu e un motiv de decadere din drepturile parintesti?
Cel mai recent răspuns: Istvan Dalyay , Avocat 17:26, 8 Ianuarie 2011
Se inainteaza actiune in stabilirea pensiei de intretinere si daca nu plateste nejustificat 2 luni consecutiv, se inainteaza plingere penala pentru comiterea infractiunii de abandon de familie.
multumesc, copilulul daca cere sa fie trecut pe numele familiei (tata vitrg), si tatal natural nu plateste pensie de luni de zile, nu se poate cumva scimba numele , mai ales ca il afecteaza psihic ca nu i cu fratii lui si mama lui cu acelasi nume, unde e integrat si traieste foarte bine
Schimbarea starii civile sub aspectul paternitatii nu mai poate avea loc asa cum v-ati gindit, respectiv, prin schimbarea numelui copilului. In situatia in care insa in schimbul exonerarii de plata pensiei de intretinere, tatal natural al copilului ar fi de acord ca tatal vitreg sa il adopte, puteti intreprinde demersuri in acest sens.
Dv vedeti schimbarea numelui copilului mai mult ca o pedeapsa pentru tatal care nu isi achita obligatia de intretinere. Copilul poate cere si luna de pe cer, asta nu inseamna ca o sa o si primeasca. Nu puteti schimba numele copilului in functie de numele barbatului cu care sunteti casatorita la un moment dat.
dumneavoastra nu puteti solicita schimbarea numelui copilului, mai ales nu pt motivele pe care le-ati aratat mai sus.
insa, va putea cere el dupa varsta de 14 ani, prin reprezentarea dvs, sau el in nume propriu dupa implin varstei de 18 ani, pentru motive temeinice obiective sau subiective, dintre care pot face parte si cele aratate de dvs dar nu doar acelea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara , sunt mama al unui copil de aproape 5 ani , divorțată ... Alexandra13p Alexandra13p Buna seara , sunt mama al unui copil de aproape 5 ani , divorțată și recăsătorita. Tatăl copilului dorește ca el sa fie decăzut din drepturile ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot trece copilul pe nume? nyco_sylvya nyco_sylvya Am un copil de 5 luni si as vrea sa il trec pe numele meu sa nu mai avem de-a face cu tatal copilului. L-am dat in judecata pentru pensie alimentara iar el ... (vezi toată discuția)
Ce as putea sa fac? andra_30_tm andra_30_tm Buna, Sunt divortata de 12 ani ,si am un baiat de 13 ani ,si asi dorii sa il trec pe numele meu de fata. Tatal baiatului nu imi plateste pensie alimentara ... (vezi toată discuția)