avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil fara parinti stabilit in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil fara parinti stabilit in strainatate

Buna ziua,
Fiica mea in varsta de 14 ani imi este incredintata mie spre crestere si educare prin hotarare de divort definitiva si irevocabila. Ea se afla acum in vacanta la sora mea in Spania. Doreste sa ramana acolo pentru continuarea scolii. As dori sa stiu ce implicatii juridice are acest fapt si care sunt formalitatile legale ce trebuie intocmite in acest scop.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:01, 7 August 2009
Daca si dvs sunt de acord sa isi continue studiile in spania nu este nici un fel de problema!
Va trebui sa faceti o imputernicire pentru sora dvs intrucat se va ocupa de cresterea ei pe aceasta perioada pana fiica dvs va deveni majora!
B-)
Multumesc pt. raspuns.Sunt de acord. Tatal fetei poate crea probleme?
(Iar titlul corect trebuia trecut Copil stabilit in strainatate fara parinti. Poate fi interpretat:))
Tatal nu poate crea probleme deoarece copilul v-a fost incredintat dvs!
Insa daca are dreptul de vizitare va trebui sa ii asigurati posibilitatea sa isi vada copilul!
:D
Copilul va fost increditat dumneavoastra spre crestere si educare. deci , tatal nu poate sa se opuna.
O problema poate sa fie in cazul in care tatal are stabilit un program de vizita si acesta nu este respectat.
Doamna ii va cumpara bilete de avion dus-intors fostului sot si il va expedia lunar in Spania!:D

Alte discuții în legătură

Incredintarea provizoriu minor ContSters126924 ContSters126924 Acum 2 ani mi sa dat custodia copilului minor.Decizia a fost definitiva si irevocabila. Anul trecut tatal acestuia a deschis proces pentru incredintarea ... (vezi toată discuția)
Parintele care nu are custodia copilului este obligat sa platesca si alte sume peste pensia alimentara? aureliafrance aureliafrance Buna ziua, Sunt divortata din 2007, fetita mea are 11 ani si percepe o pensie alimentara de 200 dolari/ luna; tatal ei lucreaza in S.U.A., de aceea a fost ... (vezi toată discuția)
Imi poate lua copilul? angell angell am un copil de 11 luni cu un barbat casatorit.acesta nu a recunoscut copilul si nu l-a vazut decat de cateva ori pana in prezent, insa acum s -a hotarat sa ... (vezi toată discuția)