avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Sanatate si securitate in munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Sanatate si securitate in munca

Buna ziua,
Ma adresez dvs. cu urmatoarea problema majora:
-fiind responsabil cu protectia muncii am primit sarcina de la seful ierarhic superior asupra unui caz.
-angajatul unei institutii publice se invoieste VERBAL in scop personal in timpul programului de lucru.
-se intampla un accident in perioada invoirii.
-care este procedura de invoire astfel incat in caz de accident , seful ierarhic superior sa fie absolvit de raspundre .
-eventual va rog sa precizati si articolul din lege
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: maxxxymus , utilizator 14:27, 16 Octombrie 2014
Se intocmeste bilet de voie inainte de plecarea din unitate in scop personal.
Modul de Intocmire al biletului de voie (cerere de invoire) si persoanele care il aproba tr prevazute in Regulamentul Intern al institutiei de ex.:
(1) Personalul institutiei ..................... poate fi învoit să lipsească de la serviciu, în interes personal un număr de maxim 6 ore în cursul unei luni, pe bază de cerere de învoire aprobată de ..................................... sau de către alte persoane stabilite prin decizie de delegare de competenţă;
(2) Cererea de învoire va cuprinde menţiunea că angajatul pleacă în interes personal, data, durata şi ora când începe învoirea. Cererile de învoire vor primi numere de înregistrare, vor fi predate la Compartimentul Resurse Umane, urmând a fi ataşate la dosarele de salarii.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet de voie pvsilviu pvsilviu Buna ziua, Este biletul de voie o forma legala intre cele doua parti (angajator si angajat), sau doar o intelegere amiabila? Poate avea, ca si consecinte, ... (vezi toată discuția)
Angajat nemotivat accident trifu112 trifu112 Bună ziua. Sunt angajat intr-o companie de stat și am primit atributii de inlocuitor de sef de serviciu. Am colegi din cadrul serviciului care pleacă ... (vezi toată discuția)
Evidenta bilete invoire oanaportar oanaportar Buna ziua ! In institutia noastra orice salariat care are nevoie de 1-2 ore invoire solicita sefului sau sa ii faca un Bilet de invoire pe care sa il ... (vezi toată discuția)