avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere talon-ITP expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere talon-ITP expirat

Buna ziua. Aseara mi s-a retinut talonul masinii pe motiv ca nu mai are ITP valabil si ca "ITP-ul s-a facut asa....ca sa fie facut", desi in talon exista holograma cu inspectia facuta si valabila inca 1 an si jumatate. Ma gandesc la varianta in care baza de date nu este actualizata. Masina e pe numele unui politist din Constanta, dar am procura valabila pana la expirarea (reala) a ITP-ului. Am vorbit cu proprietarul si mi-a spus ca a facut inspectia tehnica la un service autorizat si ca ar trebui sa fac o contestatie. Va rog sa-mi spuneti ce sa fac si care ar fi pasii de urmat.
Cel mai recent răspuns: andro82 , utilizator 13:03, 14 Octombrie 2014
Puteti depune o contestatie la care sa anexati o copie a certificatului de inmatriculare, si procesul verbal de constatare intocmit de politist in momentul retinerii.
Nu am copie a certificatului, pentru ca e retinut. Si nu mi s-a dat nici vreun proces verbal ci doar dovada cu care pot circula 15 zile.
Intrebarea mea este daca ar trebui sa fac o contestatie la judecatorie sau se face la sectia de politie respectiva? Nu m-am mai aflat in aceasta situatie.Multumesc.
La judecatorie trebuie sa faceti contestatia.
Va multumesc.Maine sunt acolo.

Alte discuții în legătură

Itp trecuta gresit in talon ion_dumitru ion_dumitru Buna ziua, In 19-05-2009, am fost oprit de catre un ag. constatator din cadrul IPJ Prahova, care a constatat ca aveam inspectia tehnica exprirata, ... (vezi toată discuția)
Termen de valabilitate a itp expirat ileana06 ileana06 As vrea sa stiu daca am probleme laITP daca a expirat din luna mai 2010.Multumesc! (vezi toată discuția)
Accident unu fara itp altu fara rca, cine e vinovat?? razvan007 razvan007 in cazul unui accident intre o persoana care nu are itp valabil si care loveste o masina care nu are rca, pe un drum public, cine e vinovat?? mentionez ca ... (vezi toată discuția)