avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ITP trecuta gresit in talon
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ITP trecuta gresit in talon

Buna ziua,

In 19-05-2009, am fost oprit de catre un ag. constatator din cadrul IPJ Prahova, care a constatat ca aveam inspectia tehnica exprirata, retinandu-mi talonul pe acest motiv.
Mentionez ca este vorba de o masina cumparata noua inmatriculata in februarie 2008, in acest caz ea ar fi trebuit sa aibe valabilitatea pana in 2010.
Eu i-am explicat politistului ca masina ii de fabricatie 2008 si in mod normal ar fi trebuit sa aibe itp-ul valabil pana in 2010, fiindu-mi gresit talonul, mi-a dat si el dreptate, dar mi-a explicat ca trebuie sa-mi retina talonul ca ii "expirata" inspectia periodica.

Mentionez ca nu am semnat procesul-verbal, primindu-l prin posta in data de 28-5-2009.

Astept parere dumneavoatra despre acest caz !
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2009
ion_dumitru, utilizator
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 17:27, 2 Iunie 2009
Cine v-a facut inspectia tehnica trebuie sa va aibe in baza de date.puteti demonstra ca ITPul este in legalitate , doar ca a fost o eroare in scrierea lui in talon.Faceti contestatie in 15 zile de la data primirii procesului verbal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere talon-itp expirat andro82 andro82 Buna ziua. Aseara mi s-a retinut talonul masinii pe motiv ca nu mai are ITP valabil si ca \\"ITP-ul s-a facut asa....ca sa fie facut\\", desi in talon exista ... (vezi toată discuția)
Talon auto perforat la itp bogar1015 bogar1015 Buna, as dori sa aflu de ce mi au perforat talonul la statia de inspectie tehnica periodica. Mentionez ca masina mea a picat testul. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Termen de valabilitate a itp expirat ileana06 ileana06 As vrea sa stiu daca am probleme laITP daca a expirat din luna mai 2010.Multumesc! (vezi toată discuția)