avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sentinta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sentinta

Buna Ziua

Ma poate lamuri si pe mine cineva ce inseamna mai exact:
Solutia pe scurt: condamnă inculpatul la 1 an închisoare cu amânarea aplicării pedepsei
Mai exact ce inseamna amanarea aplicarii pedepsei?

Multumesc
Amanarea aplicarii pedepsei este o noutate adusa de Codul Penal actual (art. 83) si consta in faptul ca inculpatul nu va executa imediat pedeapsa ci va fi supravegheat pentru o perioada determinata, atragandu-i-se atentia asupra nerespecatrii obligatiilor care ii revin.
Sa fiu mai concret, nu am fost prezent la proces, doar av vazut pe portalul instantelor aceasta solutie. Intrebare: pot sa ma intorc in tara? Nu voi fi arestat pe aeroport?
Nu veti fi arestat, ci veti fi pus sub supraveghere, urmand a indeplini o serie de obligatii...atata timp cat le veti respecta, totul va fi bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis auto categoria b alexpru2017 alexpru2017 Buna ziua, Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi spune cand si in ce conditii pot redobandi permisul auto. Va trimit mai jos extras din hotararea ... (vezi toată discuția)
Explicatimi termeni ZburleaFlorin ZburleaFlorin În baza art.71 Cp interzice inculpatului drepturile prev. de art.64 lit a teza a II a şi lit. b ca pedeapsă accesorie. În baza art. 81 Cp suspendă ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis maryusvalentin maryusvalentin buna ziua. in vara anului 2014 am fos prins fara permis de catre politie pe un drum comunal iar in vara anului 2015 am obtinut permisul iar acum 4 luni mi-a ... (vezi toată discuția)