Context: Am o problema, din mai 2013, luna in care m-am angajat nu am mai folosit PFA-ul. Trebuia sa il inchid sau sa il suspend dar din pacate nu am facut asta, deoarece nu am fost informat corect, spunandu-mi-se ca atunci cand voi pune declaratia 200 pe 2013 sau 2014 se va actualiza si nu va mai trebui sa platesc.
In schimb, am amanat ca inexplicabil pana anul asta depunerea declaratiei pe 2013, pana dupa deadline-ul din mai. In acelasi timp am inchis si PFA-ul si am depus 200 ptr 2014.
Am avut un PFA in sistem real nu cu norma de venit.
Problema: Sunt obligat sa platesc Impozite, CAS si CASS desi in perioada Mai 2013 - Iunie 2014 nu am intreprins nicio activitate si nu am avut nicio incasare. Desi am stiu ca am depus un pic mai tarziu declaratia pe 2013 nu ar trebui sa fie luata in considerare?
Intrebare CAS/CASS: chiar daca platesc aceste dari ca si angajat sunt obligat sa platesc si pentru PFA desi nu am avut niciun venit? NU este taxare dubla pentru acelasi servicu?
Inca o intrebare: Cum pot face si daca pot face sa nu mai platesc darile descrise mai sus, sau cel putin sa platesc mai putin?
Pe perioada cat ati avut acel contract de munca valabil, nu mai platiti cas pentru pfa. In rest se plateste impozit pe venit si cass. Da, era mult mai simplu daca va ingrijeati si radiati de tot pfa-ul. Acum acele datorii nu se pot sterge si nici macar reduce si, cu cat prelungiti termenul de plata, ele cresc.
Plata catre anaf
R_Aly
Buna ziua.Pana in data de 15 august anul 2014, am lucrat in cadrul unei firme de cadastru. Sunt autorizat in domeniu din anul 2013. Mi-am dat demisia de la ... (vezi toată discuția)