avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPTURI DE PROPRIETATE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPTURI DE PROPRIETATE

TITLU DE PROPRIETATE
BUNA SEARA

Am urmatoarea problema,in urma cu catva ani am avut o casa unde sau produs alunecari de teren si nu a mai putut fi locuita,dupa revolutie ne-am intors si am reconstruit casa cu toate autorizatiile de constructie si curent electric .... emise de primaria din zona.Am primit titlu de proprietate si am observat ca terenul de sub casa nu este trecut in titlu intr-un cuvant casa este in aer,se plateste la primarie bineinteles si impozit atat pe casa cat si pe teren.Am mers la primarie si am sesizat acest lucru inca din anul 2008 si nici pana acum nu am primit nimic,ba mai mult ne-au spus sa cedam teren in alta parte pentru a se rezolva problema si mai repede,ne spun mai nou ca conform legii 156 ba pana in martie 2015,ba pana la 1 septembrie 2015 se rezolva ,Am intrebat ieri daca sa rezolvat problema si mi-au spus ca pana la 31 octombrie se rezolva.
Va rog sa imi spuneti ce demers as putea sa fac pentru rezolvarea problemei.
Ultima modificare: Marți, 14 Octombrie 2014
CAMELIADORI, utilizator
Poate spuneti si ce vreti sa stiti.
daca acolo au avut loc alunecari de teren , in principiu fiind o zona de pericol , cum ati mai obtinut aturizatie de constructie , asta dupa ce a avut loc un eveniment ?
terenul intre timp sa stabilizat ,si cei de la primarie au considerat ca se pot da aceste autorizatii,mentionez ca in aceasta zona nu sa mai intamplat din anul 1971 nici un eveniment de acest gen.
Trebuie vazut ce acte aveti pana acum. In toate cazurile, nu inteleg la ce anume va este necesar un titlu pe terenul de sub casa... cat timp exista casa nu vi-l ia nimeni.
daca vreau sa vand aceasta casa cum o vand daca nu am titlu de proprietate ? singurele documente oficiale sunt autorizatiile de constructii,certificatul de urbanism si chitantele de la plata impozitului.

Alte discuții în legătură

Dreptul de a primii despagubiri pentru o proprietate distrusa de neglijenta autoritatilor sebastianbugan sebastianbugan Bun gasit tuturor celor care activeaza pe acest forum. Va rog sa ma sfatuiti, indrumati, caror organisme, organizatii sa ma adresez, ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire casa maritaroxana maritaroxana Bunicii mei au avut o casa construita inainte de revolutie, acestia au murit, iar mama este singurul copil( mostenitor). Bunicii pe cand au construit casa au ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutor solutie intabulare casa si teren situatie mai complicata sor3lla sor3lla buna ziua, as dori sa ma ajutati intr-o problema..... am dori sa cumparam o casa la tara in jud cluj langa turda dar situatia esti mai complicata .... ne-am ... (vezi toată discuția)