avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... va rog ajutor solutie intabulare casa si teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

va rog ajutor solutie intabulare casa si teren situatie mai complicata

buna ziua, as dori sa ma ajutati intr-o problema..... am dori sa cumparam o casa la tara in jud cluj langa turda dar situatia esti mai complicata .... ne-am intalnit cu cel ce vinde dar acesta nu are intabluata casa si terenul ci are un contract de v-c cu cel de la care a cumparat si el.....am cerut copii dupa toate actele pe care le are si situatia este asa.......casa si terenul au fost vanduta dupa un titlu de proprietate sa ziceam al lui Ana elibertat in 1994 care ii vinde la Maria pt are nu am vazut nici un act..... nu il are..... dupa acea exista un act de mana intre Maria si Nicu.... dupa Nicu ii vinde sa zicem la Ion printr-un contact de v-c intocmit la un avocat in care este stipulat TP lui Ana si obligatia cumparatorului de a intabula ... dar in 2007 acesta ii vinde lui Marin tot cu un contract de v-c dar este infaptuit la agentia imobiliara. acum Marin vrea sa vanda dar nici el nu a intabulat si are toate actele in original inclusiv planul de contructie si executie al casei din 1974 ... decizile de impunere la primarie pentru plata imozitului ...titlul de proprietate al lui Ana si restul actelor pe care le-am insirat . mentionez ca Ana inca traieste .
va rog frumos sa ma ajutati sa gasesc o cale daca ne hotaram sa cumparam pt ca dansul nu vrea sa intabuleze cum am putea proceda. ei ai spus ca la tara se merge pe incredere dar nu poti da bani pe ceva si sa ramai cu increderea :O
Cel mai recent răspuns: sor3lla , utilizator 13:51, 14 Iulie 2010
O solutie ar fi sa se intabuleze acum Titlul de proprietate si sa se inscrie constructie pe proprietarul terenului din Titlu. Apoi acesta sa vanda lui Marin sau chiar direct dvs. Oricum nu se mai poate reface sirul actelor necesare pentru intabulari succesive pana la zi, iar un proces in instanta prin care sa se constate dreptul de proprietate al lui Marin, este de durata.
Din anul 2004 orice intrainare de bun imobil nu se poate face fara carte funciara; in 2007 se intampla o vanzare fara carte funciara?:-/
E ceva dubios - verificati actele cu atentie.
Se poate...normal ca se poate doar suntem in Romania.... ideea e ca acolo nu este nici o casa intabulata....pt ca nimeni nu a mai vrut sa cheltuiasa bani pe asa ceva... cunoastem oamenii din sat .....acolo stau bunici si parintii sotului... asa se vinde acolo. incercam sa dam de Ana care din cate am inteles e deja foarte in varsta si ma gandesc ca daca nu mai poate sa-si dea consimtamantul nu am rezolvat nimic. am mai gasit-o pe Maria ea a cumparat in 1998 de la Ana si nu avem contractul dintre ele.... promitandu-ne ca daca il gasest dupa atata timp ni-l da fara problema. daca am avea contractul acesta ma gandesc ca s-ar putea efectua intabularea succesiva.
o solutie probabil ca exista - in minte imi vine un istoric de rol fiscal ce se obtine de la primaria locala (dar depinde de ce acte aveti dvs.), sfatul cel mai bun e sa luati actele si sa le prezentati unui notar/avocat pentru a primi cel mai bun sfat
Succes!
In aceasta situatie singurul care a avut un titlu de proprietate valabil a fost Ana, restul cumparatorilor nu au detin un titlu de proprietate, dar pentru a afal dvs cine este in prezent proprietarul de drept al imobilului-teren trebuie sa obtineti de la Directia de taxe si impozite un "istoric de rol fiscal" si "toate actele ce sunt atasate la cererea de deschidere a rolului fiscal". Aici sunt inregistrate toate actele de proprietate si cine au fost proprietarii de primul pana la ultimul si in baza caror acte au devenit proprietari.

Atentie avocatii nu pot perfecta acte de vanzare-cumparare pentru imobil-teren, adevarat poate consilia partea, poate redacata contractul, dar nu perfecteaza actele de vanzare-cumparare, singurii competenti in acest sens sunt notarii.

Dupa ce obtineti inscrurile aratate mai sus mergeti la un avocat pentru a le consulta si a va da un sfat autorizat.
Daca chiar nu mai exista alte proprietati cu o situatie juridica clara pe care sa o aveti ca alternativa, in mod sigur pentru rezolvarea situatie este nevoie de rabdare si timp.

Alte discuții în legătură

Uzucapiune..?? bună ziua ... tatăl meu a cumpărat acum 40 ... Lukas90 Lukas90 Uzucapiune..?? Bună ziua ... tatăl meu a cumpărat acum 40 de ani un teren langa casă cu contract de mana,nu am doar o copie făcută .persoana de la care ... (vezi toată discuția)
Revendicare casa construita ilegal in anii 70 pe terenul meu emibeldiman emibeldiman Buna ziua dragii mei, am urmatoarea spetza juridica. Am mostenit de la bunicul meu teren in com.Bujoreni, Jud Valcea. Am cadastru pe suprafata de ... (vezi toată discuția)
Se poate construi casa pe un teren aflat in propr altcuiva ? sorel_789 sorel_789 Buna ziua, Doresc sa cumpar un teren, care nu poate fi vandut decat cu constructie intabulata pe el. ( asa e restrictie in contractul de vanzare-cumparare). ... (vezi toată discuția)