Deci: cu contractul de mana se face o actiune in instanta, indreptata impotriva vanzatorului (sau a mostenitorilor acestuia) prin care se solicita o hotarare care sa tina loc de act de vanzare.
Nepotul nu putea vinde valabil fiindca imobilele (in speta terenurile, mai ales) se vand cu act autentic, incheiat la notar si se intabuleaza. Asta daca vorbim de prin anii '90 incoace.
Cu uzucapiunea ... nu ati furnizat suficiente date care sa ajute la o evaluare corecta: merge sau nu merge in acest caz.
Solicitati istoric de rol fiscal si situatia juridica, asa cum v-a sfatuit d-na avocat mai sus si vedeti incotro va duc aceste acte apoi cu ele si cu ce mai aveti mergeti la un avocat pentru o consultatie si eventual demararea unor proceduri.
Lukas90 a scris:
Uzucapiune..??
Bună ziua ... tatăl meu a cumpărat acum 40 de ani un teren langa casă cu contract de mana,nu am doar o copie făcută .persoana de la care a cumpărat a decedat de mai mult timp iar nepotul a vândut casa cu tot cu teren ... tatăl meu a platit impozit timp de 40 de ani este și gard de când la cumpărată acum ce se poate face pentru a intabula terenu.l la impozite apare că plătește impozitul tatăl meu