avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu proprietate prin uzucapiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu proprietate prin uzucapiune?

Buna ziua!

Am nevoie de ajutor, eventual reprezentare, intr-o problema legata de uzucapiune (cred).
Strabunicul meu a cumparat in jurul anului 1950 un teren in baza unei chitante de mana. Pe acest teren a fost ridicata o constructie, din anul 1952 constructia si terenul fiind inregistrate la administratia financiara, pe acestea platindu-se impozit pana in prezent.
In prezent singurele acte existente sunt doua certificate de mostenitor unul pentru 3/8 pe numele bunicii mele, si altul pentru 5/8 pe numele mamei mele.
Va rog sa-mi spune-ti daca se poate scoate un titlu de proprietate pentru casa si teren avand in vedere ca, chitanta de mana in baza careia s-a facut vanzarea in urma cu aprox. 58 de ani nu mai exista, asa cum spuneam singurele acte sunt certificatele de mostenitor ale mamei si bunicii mele, si istoricul de rol fiscal in care nu mai apare nimeni altcineva decat primul proprietar (strabunicul) din anul 1952 si mama si bunica mea in calitate de mostenitori.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alexivan , utilizator 21:47, 16 Noiembrie 2008
Se poate invoca uzucapiunea de 30 de ani (posesie utila :publica ,neintrerupta , sub nume de proprietate ,continua , netulburata )
:duh::duh::duh:
Ultima modificare: Duminică, 16 Noiembrie 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
La asta ma gandeam si eu (sa invoc uzucapiunea de 30 ani), problema e ca nu stiu cu cine trebuie sa ma judec...
Impotriva cui trebuie deschisa actiunea in instanta avand in vedere ca nu mai exista chitanta de mana prin care s-a cumparat terenul la vremea respectiva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj mostenire pamant sep_emil sep_emil Buna ziua, Va rog daca cineva imi poate da informatia, referitor la un partaj de teren. Daca pamantul este al primariei, si acte sunt facute doar pe casa, ... (vezi toată discuția)
Partaj wolfmistery wolfmistery Buna ziua ...as dori sa aflu si eu numarul si numele legii care te pune in posesia unui imobil dupa 30 de ani de locuire in respectivul imobil.....v-as ruga ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ContSters222775 ContSters222775 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarele aspecte: 1. Am eu calitate procesuala activa/pasiva si pot fi dat in judecata pe uzucapiune ... (vezi toată discuția)