avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Tatăl meu are acte pe casa, dar nu și pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Tatăl meu are acte pe casa, dar nu și pe teren. ...

Bună ziua! Tatăl meu are acte pe casa, dar nu și pe teren. A plătit impozitul pentru teren de 40 de ani încoace. Poate obține titlu de proprietate, chiar dacă are și frați? Are nevoie de acordul lor?
De unde are terenul?
Buna ziua!

Pentru a primi un răspuns mai detaliat, este necesar sa comunicați mai multe informații.
În funcție de cum a dobândit terenul și de cum a exercitat posesia în toți acești ani, ar putea invoca uzucapiune prin instanță.
Cel mai bine mergeți cu actele pe care le aveți la un avocat pentru a va spune în concret ce puteți face.
Înainte de face acel demers puteți solicita de la primărie eliberarea unei adrese prin care sa va comunice situația juridica a terenului și istoricul de rol fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune..?? bună ziua ... tatăl meu a cumpărat acum 40 ... Lukas90 Lukas90 Uzucapiune..?? Bună ziua ... tatăl meu a cumpărat acum 40 de ani un teren langa casă cu contract de mana,nu am doar o copie făcută .persoana de la care ... (vezi toată discuția)
Casa parinteasca fara titlu de proprietate.bună ziua! nu avem titlu de proprietate pe casă și terenul ... RobuSanda RobuSanda Bună ziua! Nu avem titlu de proprietate pe casă și terenul aferent , locuită în prezent de mama, care s-a căsătorit în 1956 cu tata( decedat în ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren din jurul casei - uzucapiune posibila? catalinn008 catalinn008 buna ziua, am nevoie de un sfat. bunicii sotiei locuiesc intr-o casa de peste 20 de ani. In jurul anilor 2000 au cumparat casa de la primarie, insa nu si ... (vezi toată discuția)