avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate

Buna seara
Socrii mei au cumpărat de la un cetățean din comuna unde locuiesc dumnealor în anul 1974. Problema intervine ca acel vecin a făcut cu socrii mei un act de vanzare scris de mână, dar dumnealui nu era proprietar, proprietar fiind tatăl dumnealui, care era decedat la data încheierii actului respectiv de vanzare-cumpărare. Socrii mei plătesc începând cu data dobîndirii proprietății mai sus mentionate, toate taxele și impozitele pe terenul și casa respectivă, la primărie dumnealor figurant pe rolul fiscal. Cum as putea sa ii ajut sa dobândească acte de proprietate pe numele dumnealor? Ce acțiune trebuie să intreprindem pentru aceasta? Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: scorpio78 , utilizator 18:18, 13 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara.
O actiune in uzucapiune.
Dar, va recomand sa apelati la un avocat. Macar sa va redacteze actiunea si pentru pregatirea documentelor necesare probatoriului.
Așa o să facem. Vă mulțumesc.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna seara.
O actiune in uzucapiune.
Dar, va recomand sa apelati la un avocat. Macar sa va redacteze actiunea si pentru pregatirea documentelor necesare probatoriului.

Uzucapiunea reprezinta o modalitate originara de dobandire a dreptului de proprietate.

Efectele sunt produse retroactiv, de la data exercitarii posesiei.

In instanta, poate fi invocata posesia de lunga durata, anume de 30 de ani, o posesia continua , public, neintrerupta, sub nume de proprietar.

In drept, invocati art. 1846, 1847 din Codul civil.

In probatiune, uzati de inscrisuri, interogatorii, martori, expertiza topografica.

Depuneti istoricul de rol fiscal, precum si situatia juridica a imobilului.

Martorii trebuie sa aiba declaratii pertinente, pentru a nu se retine o posesie echivoca.

Depuneti inscrisurile detinute.( chitantele care atesta plata taxelor, a impozitelor aferente).


Cauzele privind uzucapiunea sunt complexe, ele trebuie transate avand un avocat, care sa organizeze o aparare eficienta.

Succes.
Mulțumesc



Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunicul a cumpărat acum 50 de ani un teren cu chitanță de mână, la care plătește impozit și pe care s-a construit o casă. ce acte sunt necesare pentru a face actele de proprietate? Florin311 Florin311 Buna ziua !! Am si eu 2 intrebari daca ma poate ajuta cineva va rog din suflet este o situatie mai complicata ...! Bunicul a cumparat in urma cu 50 de ani un ... (vezi toată discuția)
Partaj mostenire pamant sep_emil sep_emil Buna ziua, Va rog daca cineva imi poate da informatia, referitor la un partaj de teren. Daca pamantul este al primariei, si acte sunt facute doar pe casa, ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate pentru imobilele moștenite merlusca merlusca Locatie:sat Macaresti,com.Prisacani,parinti decedati ,nu au Titlu de proprietate.Copii:doua fete.Dorim sa vindem casa si pamantul mostenit,de unde trebuie sa ... (vezi toată discuția)