avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rovinieta cumparata,dupa ce ai fost fotografiat...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rovinieta cumparata,dupa ce ai fost fotografiat...

Am urmarit cu mare atentie postariile celor care au fost "fotografiati" circuland fara rovinieta si care au cumparat dupa aceasta,in aceasi zi,rovinieta. Cei in cauza sustin ca asa au scapat de amenda,care nici dupa 6-8 luni(dupa caz) nu le-a venit acasa.
Multi sustin ca acest lucru,rovinieta cumparata in aceasi zi DUPA ce ai fost fotografiat circuland,fara...chiar functioneaza! Si daca este asa,ma intreb pe ce baza ar functiona? Pana acum am auzit o singura varianta de la cineva,care suna asa:-cei care locuiesc intr-o localitate rurala,unde nu este nevoie de rovinieta (SI NICI NU AU DE UNDE CUMPARA IN ZONA RESPECTIVA),pleaca la drum si intra pe un drum national si circula pe el fara rovinieta pana la prima benzinarie unde isi pot cumpara rovinieta...dar pana acolo pot fii fotografiati...FARA! Mai stie cineva alte motive,sau chiar LEGE (ma indoiesc ca ar fii...) care ar sustine,ca scapi de amenda,daca in acelasi zi cumpari rovineta??? Stiu ca se poate cumpara rovinieta si prin SMS,dar asi putea enumera cel putin 5 motive pentru care cineva nu sar putea folosi de aceasta posibilitate!
Ultima modificare: Marți, 14 Octombrie 2014
HUBARDONI, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:09, 22 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rovinieta poate fi cumparata si de la posta sau prin sms. Toate scenariile astea SF nu prea isi au rostul. Nu ai avut rovinieta si ti s-a facut poza, clar iei amenda.
Da, primeste amenda. Nefunctionarea se dovedeste cu orice mijloc de proba, cum ar fi martori (insotitori ai soferului sau angajati / clienti ai benizariei), acte (raport tehnic de la terminal, adresa de la societatea detinatoare a terminalului, raport service).
In luna iunie plecand din Cluj-Napoca inspre Mures am uitat ca nu am rovinieta (masina cumparata recent, am zis ca lasa, cumpar cand ies in afara Clujului ce sa fiu fraier sa pierd cateva zile degeaba). Am plecat la drum, in Turda la intrarea pe autorstrada scrie supraveghere video rovinieta,... atunci mi-am adus aminte ca nu am rovinieta + ca in loc. Valcele prin care am trecut este camera pentru verificarea acestora. Am intors frumos (la intrarea pe bretea ilegal stiu) si la benzinaria de la intrare mi-am facut rovinieta. Nici in ziua de azi nu mi-a venit vre-o amenda acasa, daca imi vine e nula pt. ca la contestatie spun ca nu a venit in 30 de zile. Tot in aceeasi zi am oprit langa un MCV de politie cu radar, si le-am explicat ce si cum a fost. Foarte de treaba mi-au spus in felul urmator: "D-le daca ti-ai facut rapid dupa (cateva zeci de minute hai ore) cel mai probabil nu vei primi nimic, daca cumva totusi primesti amenda acasa motivezi ca ai plecat din Valcele sau Feleacu, nu ai avut de unde sa iti cumperi rovinieta (benzinarii in drum, fiind weekend era inchisa si posta) iar la prima benzinarie de care ai dat ti-ai facut (bine nu era prima dar oricum nu am iesit iarasi din localitate, motivez ca eu prefer benzina de la marca respectiva, am alimentat si mi-am facut rovinieta). Deci se poate scapa asa,... tot atunci prin statie am intrebat daca a mai patit cineva si o multime de "colegi" mi-au spus stai linistit daca nu a trecut nici o ora intre filmare si facerea rovinietei nu iti vine nimic,...
~ Conținut șters la cerere ~
Da asa e,.... Am venit cu o solutie cum poate fi interpretata rovinieta. Pe scurt :) "D-le judecator (presedinte) nu am avut benzinarie in cale, posta era inchisa, nu am avut credit pe telefon (ca nu ai stiut ca se poate plati nu merge), sau nu am avut baterie, nu a fost rea intentie,... a trebuit sa plec, la primul peco mi-am facut, dovada ca nu a fost rea intentie, nu am uitat, pur si simplu nu am avut de unde". Caz in care judecatorul poate sa iti admita sau sa iti respinga contestatia,... sau macar sa o schimba in avertisment (nu uitati sa cereti si asta la contestatii, scrieti contestatiile cu litere romanesti "ă,â,î,ș,ț" nu englezesti, un avocat mi-a spus asta, ca sunt judecatori care daca vad in contestatie greseli gramaticale si lipsa virgulelor si palariilor la litere tin cont si trateaza cu dispret contestatia).

Alte discuții în legătură

Prins de camera rovinieta CountPorcula1987 CountPorcula1987 Am uitat astazi ca mi-a expirat rovignieta. Am plecat e la Cluj, am trecut prin Valcele (acolo e camera rovignieta), din Turda am intrat pe autostrada, la ... (vezi toată discuția)
Amenda vigneta bulgaria Ralu_Mil Ralu_Mil Buna ziua, Ne-am intors de curand din concediu din Grecia. La intoarcere am intrat in Bulgaria prin punctul de frontiera de la Makaza. Din pacate nu am avut ... (vezi toată discuția)
Am cumparat rovinieta astazi si tot astazi am trecut pe langa o camera cnadnr DMX DMX Astazi am trecut pe langa o camera a CNADNR, motiv pentru care mi-am amintit ca pentru masina pe care o conduceam nu mai am rovinieta valabila; expirata de 40 ... (vezi toată discuția)