avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

Sunt invatatoare,am 37 ani vechime in inv, nicio zi lipsa, contract pe perioada nedeterminata; as dori sa stiu daca pot lua concediu fara plata-pentru nevoi personale- in timpul anului scolar, eventual la sfarsitul primului semestru.
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 14 Octombrie 2014
mamana57, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 15 Octombrie 2014
Puteti, dar numai cu acordul angajatorului sau daca aveti ceva cazuri speciale de acordare prevazute in regulamentul inter, in contractul colectiv aplicabil in unitate sau prin alte proceduri interne (gen concediu pentru studii etc.)
Nu cred ca avem prevazut in regulamentul intern cazuri speciale; eu trebuie sa plec din tara, sa-mi ajut copiii, au nevoie de mine. Ar intelege Inspectoratul Scolar cerinta mea? Doamna director spune ca nu e de competenta C A al scolii :( Ar trebui sa ies la pensie in 2018, iar anticipat...ma costa!
Contractul colectiv de muncă unic la nivel de sector de activitate invatamant preuniversitar, înregistrat la MMFPS cu nr.59.276/05.11.2012

Art. 31.
(1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale, salariaţii au dreptul la concedii fără plată, a căror durată însumată nu poate depăşi 30 de zile lucrătoare pe an calendaristic; aceste concedii nu afectează vechimea în învăţământ.


(2) Salariaţii care urmează, completează, îşi finalizează studiile, precum şi cei care se prezintă la concursul pentru ocuparea unui post sau unei funcţii în învăţământ au dreptul la concedii fără plată pentru pregătirea examenelor sau a concursului, a căror durată însumată nu poate depăşi 90 de zile lucrătoare pe an calendaristic; aceste concedii nu afectează vechimea în învăţământ/în muncă.

(3) Salariaţii beneficiază şi de alte concedii fără plată, pe durate determinate, stabilite prin acordul părţilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata in invatamant Mihaela2525 Mihaela2525 Buna seara! Daca vreau sa imi iau concediu fara plata in invatamant 10 zile spre exeplu, peste 2 luni iar 7 zile, apoi peste 5 luni iar 7 zile, e posibil sa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt profesor titular cu 26 de ani şi jumătate ... lenuta_topala lenuta_topala Bună ziua! Sunt profesor titular cu 26 de ani şi jumătate vechime şi am fost în concediu fără plată un an şi jumătate (februarie 2019- august 2020). ... (vezi toată discuția)
Concediu fără plata învățământ AlinaGeorgiana29 AlinaGeorgiana29 Buna ziua! Lucrez în învățământ de 6 ani cu contract pe perioada nedeterminata și îmi doresc ca începând cu 1 septembrie sa îmi iau concediu fără ... (vezi toată discuția)