Buna seara! Daca vreau sa imi iau concediu fara plata in invatamant 10 zile spre exeplu, peste 2 luni iar 7 zile, apoi peste 5 luni iar 7 zile, e posibil sa imi iau anul urmator un an scolar concediu fara plata. Mentionez ca am vechime 10 ani. Multumesc!
Concediile fara plata ale salariatilor din unitatile de invatamant se acorda la nivelul acestora, conform Legii Educatiei Nationale nr.1/2011, art. 255 alin.8, art.279 si a OMEN nr. 4619/22.09.2014, art.15, lit.ww.
Contractul colectiv de muncă unic la nivel de sector de activitate învăţământ preuniversitar, înregistrat la M.M.F.P.S.P.V.-D.D.S. sub nr. 1483 din data de 13.11.2014 : Art. 31
(1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale, salariaţii au dreptul la concedii fără plată, a căror durată însumată nu poate depăşi 30 de zile lucrătoare pe an calendaristic; aceste concedii nu afectează vechimea în învăţământ.
(2 )Salariaţii care urmează, completează, îşi finalizează studiile, precum şi cei care se prezintă la concursul pentru ocuparea unui post sau unei funcţii în învăţământ au dreptul la concedii fără plată pentru pregătirea examenelor sau a concursului, a căror durată însumată nu poate depăşi 90 de zile lucrătoare pe an calendaristic; aceste concedii nu afectează vechimea în învăţământ/în muncă.
(3) Salariaţii beneficiază şi de alte concedii fără plată, pe durate determinate, stabilite prin acordul părţilor.
....