avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata pentru personalul nedidactic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata pentru personalul nedidactic

buna seara.
am o problema si as vrea lamuriri cu privire la concediul fara plata in invatamant pentru personalul nedidactic.
-cat are dreptul la concediu neplatit?
-daca a beneficiat in ultimul an calendaristic de 60 de zile daca i se mai poate acorda.
- daca este in concediu neplatit poate lucra in alta parte cu contract?
va multumesc si astept cu incredere raspunsurile.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:59, 12 Ianuarie 2016
1. Contractul colectiv de muncă unic la Nivel de Sector de Activitate Învăţământ Preuniversitar înregistrat la M.M.F.P.S.P.V.-D.D.S. sub nr. 1483 din data de 13.11.2014

Art. 31.
(1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale, salariaţii au dreptul la concedii fără plată, a căror durată însumată nu poate depăşi 30 de zile lucrătoare pe an calendaristic; aceste concedii nu afectează vechimea în învăţământ.
......
(3) Salariaţii beneficiază şi de alte concedii fără plată, pe durate determinate, stabilite prin acordul părţilor.

2. Pe durata CFP, se poate incheia un alt c.i.m. cu un alt angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata pentru personalul didactic analavi analavi buna seara. profesorii care sunt angajati cu contract de munca pe perioada determinata, au dreptul la concediu fara plata? daca da, cat? (vezi toată discuția)
Concediu fara plata in invatamant Mihaela2525 Mihaela2525 Buna seara! Daca vreau sa imi iau concediu fara plata in invatamant 10 zile spre exeplu, peste 2 luni iar 7 zile, apoi peste 5 luni iar 7 zile, e posibil sa ... (vezi toată discuția)
Concediu fără plata învățământ AlinaGeorgiana29 AlinaGeorgiana29 Buna ziua! Lucrez în învățământ de 6 ani cu contract pe perioada nedeterminata și îmi doresc ca începând cu 1 septembrie sa îmi iau concediu fără ... (vezi toată discuția)