avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata pentru personalul didactic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata pentru personalul didactic

buna seara.
profesorii care sunt angajati cu contract de munca pe perioada determinata, au dreptul la concediu fara plata? daca da, cat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:57, 13 Ianuarie 2016
1. Contractul colectiv de muncă unic la Nivel de Sector de Activitate Învăţământ Preuniversitar înregistrat la M.M.F.P.S.P.V.-D.D.S. sub nr. 1483 din data de 13.11.2014

Art. 31.
(1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale, salariaţii au dreptul la concedii fără plată, a căror durată însumată nu poate depăşi 30 de zile lucrătoare pe an calendaristic; aceste concedii nu afectează vechimea în învăţământ.
......
(3) Salariaţii beneficiază şi de alte concedii fără plată, pe durate determinate, stabilite prin acordul părţilor.

2. Art. 153 C.mun.
(1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
(2) Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata pentru personalul nedidactic analavi analavi buna seara. am o problema si as vrea lamuriri cu privire la concediul fara plata in invatamant pentru personalul nedidactic. -cat are dreptul la concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata in invatamant Mihaela2525 Mihaela2525 Buna seara! Daca vreau sa imi iau concediu fara plata in invatamant 10 zile spre exeplu, peste 2 luni iar 7 zile, apoi peste 5 luni iar 7 zile, e posibil sa ... (vezi toată discuția)
Primă naştere copil miriam101 miriam101 Buna ziua! Lucrez in invatamant si as dori sa stiu daca pot beneficia de prima pentru nasterea copilului. Multumesc! (vezi toată discuția)