avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... sfat recuperare creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

sfat recuperare creante

Ma confrunt cu urmatoarea situatie. O firma ne datoreaza o suma mare, aprox. 3 miliarde din 2008.
In recuperarea ei s-au facut mai multe demersuri pe cale amiabila, insa nu au avut nici o finalitate.
Ulterior, avand instrumente de plata emise de aceasta si refuzate la banca din lipsa de disponibil, le-am investit cu formula executorie.
Avand in vedere cheltuielile mari de executare silita, conducerea ar dori ca admininistratorul firmei sa raspunda penal.
Avand in vedere ca sunt incepatoare, va rog sa ma sfatuiti si sa detaliati pasi pe care trebuie sa-i urmez.
Astept cu interes raspunsul dumneavoastra!!
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 07:27, 31 Mai 2009
deschideti o actiune de lichidare judiciara a societatii, instanta va numi un lichidator si acesta poate face o actiune in raspundere a administratorului.De aici, urmarile sunt clare, administratorul societatii raspunde chiar si penal, daca se constata ca incalca una din prevederile legii insolventei 85/2006 ( ex. bancruta frauduloasa, bancruta simpla, gestiune frauduloasa...)
MULTUMESC MULT PENTRU RASPUNS!
Insa actiunea de lichidare judiciara societatii, o pot face fara alte demersuri?
Cum ar trebui sa procedez?
apelati la o firma specializata in recuperarea creantelor de la persoane juridice ...veti plati un comision fr mic doar in cazul in care ei va recupereaza creanta .... nu aveti nimic de pierdut .
Defapt, trebuie sa faceti o cerere de deschidere a procedurii insolventei intemeiata pe dispozitiile Legii nr. 85/2006. Nu este ceva foarte greu pentru ca se gasesc destule modele si daca studiati umpic legea , va descurcati. Totusi, de obicei, recomand consultarea unui jurist/avocat pentru aceste demersuri.
Alinutza_fm a scris:

apelati la o firma specializata in recuperarea creantelor de la persoane juridice ...veti plati un comision fr mic doar in cazul in care ei va recupereaza creanta .... nu aveti nimic de pierdut .

Pentru recuperarea creantei , indiferent cine o face, o face tot in limitele legii si nu veti rezolva nimic.Solutia cu deschiderea procedurii insolventei este cea mai buna, asa cum v-au indicat si colegii.Sfatul sau sustinerea unui avocat v-ar fi de un real folos.

Alte discuții în legătură

Declaratie de creanta depusa dupa termenul limita igna_florin igna_florin daca am depus o declaratie de creanta dupa trecerea termenului limita pentru depunerea cererilor de admitere a creantelor asupra averii debitoarei, ce pot ... (vezi toată discuția)
Intrare in insolventa dubioasa? advsys advsys am cerut intrarea in insolventa a debitoarei noastre, cererea noastra fiind inregistrata la tribunal in data de 02.04.2013 urmand ca in data de 19.04.2013(ora ... (vezi toată discuția)
Insolventa~~lipsa administrator lilianaG lilianaG cum se procedeaza daca societatea careia i-a fost deschis procesul de insolventa nu are administratorul de gasit,,cum se recupereaza creantele? (vezi toată discuția)