avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Buna seara,

Am lucrat fara intreruperi din anul 2006. In 2012 am intrat in concediu crestere copil, am optat pentru 2 ani, insa m-am reintors la munca mai devreme cu 4 luni.
Dupa 5 luni de munca, angajatorul "ma pregateste " ca posibil din ianuarie sa nu mai aiba nevoie de mine.Asta ar insemna sa realizez in total 7 luni si jumate de munca dupa reintoarcerea la munca, daca ar fi "sa se tina de promisiune" si "sa-mi faca pasaportul" in luna ianuarie.
Va rog sa ma indrumati cum sa procedez in aceasta situatie.Pot beneficia de somaj daca ma da afara?Cum trebuie sa le pun problema?Ce trebuie sa semnez si ce nu?Astep raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:54, 15 Octombrie 2014
1. Daca va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) veti putea benficia de indemnizatie de somaj.

2. Cele 12 luni de stagiu de cotizare la soma, necesare pentru a benficia de indemnizatie de somaj, sunt formate din lunile lucrate dupa ce ati venit din concediu crestere copil (CCC) la care se adauga (pana la 12) luni de dinainte de a intra in CCC.

3. Angajatorul trebuie sa va elibereze:
- decizia de concediere;
- adeverinta de vechime;
- adeverinta tip (anexa 26) pentru somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la somaj costa332 costa332 buna ,sotia mea este in concediu pt cresterea copilului care se termina peste o luna,poate intra in somaj dupa aceea? intrucat unde lucra sa restrans ... (vezi toată discuția)
Acordare indemnizatie somaj dupa revenire din concediu crestere copil ancabuzatu ancabuzatu Buna ziua, Am ramas in 28 decembrie 2012 fara loc de munca in urma unei concedieri colective dupa ce la revenirea din concediu crestere copil de 1 an am mai ... (vezi toată discuția)
Somaj sau concediu crestere copil danapauss danapauss am o fetita cu handicap grad 1,sunt asistent personal,am nascut in septembrie un baietel si am optat sa raman angajata si sa primesc stimulentul de ... (vezi toată discuția)