avand in vedere ca blocul in care m-am mutat este unul vechi, instalatiile de incalzire sunt la fel de batrane si obosite, in sensul ca toate coloanele de incalzire sint obturate astfel presiunea apei este scazuta si caloriferele nu se incalzesc. Intrebarea mea este se poate da in judecata asociatia de proprietari pentru a-i obliga sa ia masura inlocuirii acestor coloane avand in vedere ca este obligatia lor, ca fiind parti comune, de a le intretine sa functioneze la parametrii normali?
Si daca da, care sunt pasii? ar trebui sa fac o cerere la asociatie in vederea rezolvarii acestui aspect si pe baza raspunsului sa trec la o actiune in instanta? ar trebui sa fac si o expertiza cu RADET-ul pentru a confirma starea in care se afla aceste coloane?
@ ausfahrt - da, este corect ce spuneti, insa in proportie de 95%, tevile sunt colmatate natural. Abia dupa inlocuire, proprietarii au sa constate cat de bine se incalzesc caloriferele. Cum am mai spus si acestea mai trebuie spalate/decolmatate. Spun acest lucru din experienta. Sunt unele calorifere atat de colmatate, incat partea de jos a acestora raman reci in permanenta. Probabil ca va fi necesar sa se faca si o umplere corecta a instalatie, altfel geaba efort material si financiar!