avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rovinieta valabila la schimbarea numarului de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rovinieta valabila la schimbarea numarului de inmatriculare

Am achizitionat un autovehicul, l-am pus pe numele meu, am schimbat numerele de inmatriculare.
Vechiul proprietar, cu numerele vechi si serie sasiu completata, avea rovinieta valabila pana in mai 2015.
Este aceasta valabila in continuare ?
Trebuie eu sa fac ceva?
Este valabil punctul 9 de pe pagina CNADNR ? : [ link extern ]
Tot pe avocatnet, un topic din 2011 spunea ca trebuie facuta cerere, dar ceva nu se mai potriveste cu legislatia actuala parca.

Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 15 Octombrie 2014
legalseeker, utilizator
Cel mai recent răspuns: legalseeker , utilizator 16:11, 15 Octombrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Raspuns pe mail de la CNADNR:

Conform art. 9 din Normele metodologice pentru achitarea tarifului de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România, aprobate prin OMTI 769/2010, cu modificările și completările ulterioare:



“În cazul schimbării numărului de înmatriculare al vehiculului pentru care a fost achitat tariful de utilizare, rovinieta îşi menţine valabilitatea numai în condiţiile în care la emiterea rovinietei numărul de identificare al vehiculului a fost înscris corect. În orice altă situaţie utilizatorul va solicita CNADNR - S.A., în scris, efectuarea modificării numărului de înmatriculare în baza de date a SIEGMCR.”



Daca la emiterea rovinietei valabile pentru vehiculul înmatriculat cu nr. anterior, numărul de identificare (seria de șasiu) al vehiculului a fost înscris corect, vă informăm că, în baza prevederilor legale menționate mai sus, CNADNR – SA consideră rovinieta respectivă valabilă pentru numărul de înmatriculare nou.



De asemenea pentru a înlesni verificarea în teren a echipajelor mobile, vă recomandăm să aveți la dvs., o copie a cărții de identitate a vechiculului, act din care reiese schimbarea numărului de înmatriculare.


Am vorbit si telefonic cu ei: ideea e ca in cazul in care o camera iti pozeaza numarul nou, politia, v-a interoga baza de date a CNADNR, dar cu toate detaliile autovehiculului: numar, serie sasiu, proprietar etc. CNADNR-ul verifica pe baza seriei de sasiu si vede ca masina respectiva are rovinieta, dar cu alt numar, numarul vechi, DAR asta nu e o problema. Vehiculul e identificat dupa serie, rovinieta e platita pe vehiculul respectiv.

Alta referire la aceasta speta:
www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Miercuri, 15 Octombrie 2014
legalseeker, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovinieta bubby bubby cum se procedeaza in cazul in care am rovinieta pe 1 an si schimb nr masinii , unde trebuie anuntat ? (vezi toată discuția)
O nouă rovinieta, am transcris autoturismul pe numele soției. ... mymy10 mymy10 O nouă rovinieta, Am transcris autoturismul pe numele soției. Am schimbat și numerele, a rămas aceeași adresă. Doresc să vă întreb, rovinieta ... (vezi toată discuția)
Rovinieta Annarina Annarina Bună ziua. Am o nelămurire in legătură cu rovinieta. Am cumpărat un autoturism care are rovinieta valabilă până anul următor. Eu am plecat la drum si ... (vezi toată discuția)