avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare copil

de aproximativ un an avem grija de un copil ,este finul nostru botezat care are varsta de 2ani si 9 luni el locuieste la noi ptr ca parinti lui nu au posibilitati sa-l creasca materiale si in plus au probleme mari cu alcolul ,ei doresc ca noi sa avem grija de el Ne intereseaza sa gasim o forma legala ca minorul sa locuieasca la noi cu forme legale fara ca parinti lui sa nu fie decazuti din drepturile parintesti
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:03, 16 Octombrie 2014
Nu exista alta posibilitate decat sa l adoptati.
Singura modalitate legala este ADOPTIA.
act notarial de genul procura, parinti lui nu il poate incredinta spre creste pe o perioada determinata
Nu se poate asa ceva. Un copil nu se incredinteaza prin procura.Nu exista un asemenea act. Parintii naturali atat timp cat nu sunt decazuti din drepturile parintesti si sunt in viata sunt singurii reprezentanti legali ai minorului. In afara de adoptie nu exista alta procedura, insa adoptia inseamna ca minorul va rupe legaturile de rudenie cu parintii naturali.
aici este problema ,ca noi nu dorim ruperea legaturi cu parinti lui naturali cu speranta ca poate in viitor le va veni mintea la cap si vor fi mai responsabili

Alte discuții în legătură

Buna seara! schimbare nume minor Alexcon93 Alexcon93 Am o problema mai dificila de rezolvat.As dori sa trec copilul prietenei mele cu care sunt in concubinaj pe numele meu sau cel putin sa apar la numele de tata ... (vezi toată discuția)
Interesul superior al copilului. putem fi reprezentanții legali ai minorului pe care îl creștem? timpuriu timpuriu crestem un copil de 5 ani de 3 ani s-a constituit masura de plasament la familie substitutiva , in fapt copilul este finul nostru botezat si suntem nevoiti sa ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi mama minora adrianperca adrianperca Buna ziua, Situatia noastra este urmatoarea: Sotul are un copil inafara casatoriei cu o fata, minora, la momentul nasterii copilului varsta acesteia era de ... (vezi toată discuția)