Buna ziua.As dori sami spun cineva unde ne-am putea adresa pentru finalizarea unui dosar penal,s-a dat IUP dar dosarul sta sub masa,unde am putea sesia aceasta neregula?
IUP banuiesc ca ar trebui sa insemne inceperea urmaririi penale, daca va referiti la o solutie data pe vechea legislatie de incetare a urmaririi penale, este clar ca nu ati mai fi in termen sa depuneti acum plangere impotriva solutiei.
Reveniti cu detalii.
Da sa dat inceperea urmaririi penale, dosarul este complet cu toate dovezile ,dar politia la pus sub masa un de ne-am putea adressa? Politistul care ancheteaza cazul este tot timpul in concediu,de 6 luni de cite ori merg la politie zice ca este in concediu.Va multumesc
Urmarirea penala incepe "in rem" conf. NCPP, iar cand din datele şi probele existente în cauză rezultă indicii rezonabile că o anumită persoană a săvârşit fapta pentru care s-a început urmărirea penală, procurorul dispune ca urmărirea penală să se efectueze în continuare faţă de aceasta, care dobândeşte calitatea de suspect.
Va dati seama ca nu avem noi cum sa stim ce s-a facut sau ce nu s-a facut pana acum in dosar, mergeti la organul de urmarire penala si solicitati informatii, nu am inteles nici calitatea pe care o aveti in dosar, de fapt nu spuneti mai nimic.
Suspect vs inculpat
FRD
In cazul in care s-a dispus IUP IN REM cu privire la fapta primul pas pe care trebuie sa-l faca procurorul dupa strngerea tuturor dovezilor ce lea considerat ... (vezi toată discuția)