avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Urmarire penala, clasare - cai de atac
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Urmarire penala, clasare - cai de atac

Buna ziua.As dori sami spuna cineva unde as putea sasiza niste nereguri si anume:am facut plingere la politie ca o persoana detine acte false(a intabulat terenul de sub casa noastra,noi an construit casa si am luat casa in folosinta in 1984)procuratura nu a dat începerea urmaririi penale,noi avem toate actele in regula cu dovezi scoase din arhive.Cei de la procuratura vreu sa claseze dosarul.Unde as putea sesiza sau unde mas putea adresa?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters295489 , utilizator 23:16, 26 Mai 2014
Ar fi bine sa mergeti cu actele la avocat pentru o analiza de caz intrucat trebuie stiuta toata situatia.
Poate ca a intervenit prescriptia raspunderii penale si chiar daca au facut un fals nu mai raspund penal.
Daca nu va lamuriti juridic veti orbecai sub aspect juridic si justitia nu va poate ajuta.
Conform NCPP, când actul de sesizare îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege şi se constată că nu există vreunul dintre cazurile care împiedică exercitarea acţiunii penale, organul de urmărire penală dispune începerea urmăririi penale cu privire la faptă, ulterior, când din datele şi probele existente în cauză rezultă indicii rezonabile că o anumită persoană a săvârşit fapta pentru care s-a început urmărirea penală, procurorul dispune ca urmărirea penală să se efectueze în continuare faţă de aceasta, care dobândeşte calitatea de suspect.
În cazul unei soluţii de clasare puteti depune plângere la procurorul ierarhic superior în termen de 20 de zile de la comunicarea copiei actului prin care s-a dispus soluţia.

Va multumesc ptr raspuns.Da este adevarat trebuie sa depune plingere procurorului in 20 de zile ceea ce o sa facem.Sa va spum ăovestea.O vecina zice ca a cumparat de la o persoana terenul de sub casa noastra in 1980 dar am scos cerfificatul de deces a vinzatoarei iar ea a murit in 1969,avem toatw probele de dovedit numai ca procurorul nu a vrut sa ne daie IUP ca is pe o mina.Avem toate actele doveditoare avem si avocat ,avocata a zis ca cu actele pe care le detinem este imposibil sa casaze cazul,dar orasul nostru fiind mic sint multe persoane (cunostinte) ptr care mai importanti sint banii ca omenia.Pe hirtia care a venit a semnat procurorul sef sau procurorul care sa ocupat de caz.Daca dovedim ca este fale in înscrisuri,uz de fals cu continuitate face puscarie sau nu.Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibila anulare a deciziei date de prim procuror ContSters295489 ContSters295489 Buna ziua.Am inaintat la procuratura un dosar pentru acte false,procurorul de caz nu a date inceperea urmaririi penale si Am facut plingere la prim procuror ... (vezi toată discuția)
Parte civila in proces penal ContSters295489 ContSters295489 Buna ziua.Eu am facut plingere la parchet intr-un dosar penal ,parchetul a dat începerea urmaririi penale,... deci parchetul este petent; faptuitorul este ... (vezi toată discuția)
Concediu prim procuror ContSters295489 ContSters295489 Buna ziua.Am facut plingere penala impotriva rezolutiei,plingerea penala am facut-o catre prim procuror,dar acesta(prim procurorul) merge in concediu chiar in ... (vezi toată discuția)