avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... parte civila in proces penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

parte civila in proces penal

Buna ziua.Eu am facut plingere la parchet intr-un dosar penal ,parchetul a dat începerea urmaririi penale,... deci parchetul este petent; faptuitorul este intimat iar eu pot sa intru ca intervenient sau ca parte civila?Pot sa intru ca parte civila inainte de primul termen sau cum se procedeaza.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters295489 , utilizator 00:57, 22 Iulie 2014
Dvs. sunteti parte vatamata.

In cadrul procesului penal, partea vatamata se poate constitui parte civila.

Parchetul nu este petent!!!!

In procesul penal, partile nu se pot identifica cu aceleasi denumiri precum in procesele civile.
Da eu sint partea vatamata,deci pot sa intru ca parte civila si in timpul procesului.Asa scrie parchetul este petent iar faptuitorul intimat.Va multumesc
Petentul este persoana care solicita un drept, nu vad cum sa fie parchetul petent in plangerea dvs, incercati sa explicati despre ce este vorba ca nu prea se intelege.
Eu am facut plingere la procuratura,procurorul de caz nu a dat IUP,am facut plingere la procurorul ierarhic iar dinsul a dat IUP ,in camera preliminra sa dat urmatoarea rezolutie prin încheierea penala nr .. din data de ... sa admis cererea parchetului (eu am cerut IUP).Va multumesc
Si atunci cum este Parchetul ... petent ?!?!?

Si daca s-a dat, inca de la inceput IUP, de ce ati fost nemultumit si ati mai facut plangere impotriva rezolutiei prin care s-a inceput urmarirea penala???
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iulie 2014
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat

Alte discuții în legătură

Furtul calificat (art.229 ncp) Ola21 Ola21 Bună ma numesc florin acum vreo 2 ani o persoana mia furat un leptop și am primit de la judecătorie un plic ca dispune trimiterea în judecata în stare de ... (vezi toată discuția)
Modificare pretentii parte civila emil6702 emil6702 Buna seara! In cazul unei plangeri penale, pot modifica pretentiile, in calitate de parte civila? Daca da, care este procedura: modificarea/completarea ... (vezi toată discuția)
Cand se poate constitui parte civila? danaa1 danaa1 Am primit citatie de la instanta sa ma prezint la instanta, (camera preliminara), m-am prezentat si mi s-a dat un nou termen. Motivul a fost ca am facut ... (vezi toată discuția)