avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... parte civila in proces penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

parte civila in proces penal

Buna ziua.Eu am facut plingere la parchet intr-un dosar penal ,parchetul a dat începerea urmaririi penale,... deci parchetul este petent; faptuitorul este intimat iar eu pot sa intru ca intervenient sau ca parte civila?Pot sa intru ca parte civila inainte de primul termen sau cum se procedeaza.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters295489 , utilizator 00:57, 22 Iulie 2014
da sa stabilit o data de proces
Din pacate, in procedura din camera preliminara, persoana vatamata, partea civila si cea responsabila civilmente nu au nici o participare, cu toate ca este evident ca in aceeasi masura cu inculpatul si partea civila si partea responsabila civilmente au interes in rezolvarea problemei competentei si a verificarii legalitatii probelor si a legalitatii actelor de urmarire penala, posibil, in viitorul apropiat sa fie declarata neconstitutionala acesta procedura din acest punct de vedere, in randul practicienilor dreptului fiind apreciata ca o mare eroare din partea legiuitorului, starnind multe discutii si controverse.
Daca ne angajam un avocat penal ar putea cere pe baza actelor sa ma introduca ca parte civila,ptr ca persoana respectiva a folosit in instanta timp de 10 ani in vreo 30 de procese acest contract de v-c fals scris de mina (nu este facut la notar acest contract de v-c) iar procurorul a dat începerea urmaririi penale doar pentrufals ,dar noi am cerut si pentru uz de fals cu continuitate.cum ar trebui sa procedam?Va multumesc
Asa cum v-ati gandit, angajati un avocat care sa analizeze cazul dvs si sa va asiste/reprezinte.
Va multumesc ptr raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furtul calificat (art.229 ncp) Ola21 Ola21 Bună ma numesc florin acum vreo 2 ani o persoana mia furat un leptop și am primit de la judecătorie un plic ca dispune trimiterea în judecata în stare de ... (vezi toată discuția)
Modificare pretentii parte civila emil6702 emil6702 Buna seara! In cazul unei plangeri penale, pot modifica pretentiile, in calitate de parte civila? Daca da, care este procedura: modificarea/completarea ... (vezi toată discuția)
Cand se poate constitui parte civila? danaa1 danaa1 Am primit citatie de la instanta sa ma prezint la instanta, (camera preliminara), m-am prezentat si mi s-a dat un nou termen. Motivul a fost ca am facut ... (vezi toată discuția)