avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Prelungire sedere in Romania, cetatean american
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Prelungire sedere in Romania, cetatean american

Buna ziua.Doresc sa prelungesc permisul de sedere in Romania (am obtinut viza pe 5 ani),pentru activitati religioase cu intrari multiple.Permisul expira in ianuarie 2015, dar probabil voi fi plecata in America, si as dori sa il prelugesc acum.De ce acte am nevoie?
Cel mai recent răspuns: teodora26 , utilizator 15:45, 16 Octombrie 2014
Pentru prelungirea dreptului de sedere (obtinerea permisului de sedere) pentru activitati religioase trebuie sa depuneti urmatoarele documente:
- cerere;
- documentul de trecere a frontierei (pasaportul, titlul de calatorie, etc.) original si copie;
- avizul Secretariatului de Stat pentru Culte (original);
- dovada detinerii legale a spatiului de locuit (original si copie);
- dovada asigurarii sociale de sanatate;
- adeverinta medicala;
-taxe.

Permisul de sedere se reinnoieste cu cel putin 30 de zile inainte de expirarea celui anterior.

Cererea de acordare sau prelungire a dreptului de sedere va fi solutionata in termen de 30 de zile de la data depunerii acesteia. In cazurile in care sunt necesare verificari suplimentare, termenul de solutionare a cererii poate fi prelungit cu cel mult 15 zile.

Dreptul de sedere temporara pentru activitati religioase se prelungeste pe o durataegala cu durata avizului.
([ link extern ] )
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de sedere paul_anita paul_anita Am fost casatorit cu o romanca. Acum am divortat. Eu sunt cetatean turc. Am carte de rezidenta pentru reintregirea familiei prin prisma faptului ca la data ... (vezi toată discuția)
Cetatean american sa obtina permis de sedere si sa deschida propria afacere florentina_ardelean florentina_ardelean Buna. Am un prieten american care vrea sa obtina permis de sedere in Romania mai lung de 90 de zile si de asemenea sa isi deschida propria afacere de ... (vezi toată discuția)
Obtinere viza sedere pt cetateni irakieni ontherocksltd ontherocksltd buna ziua. caz ipotetic. daca un cetatean irakian detine o societate comerciala in romania cum poate obtine viza de sedere indelungata la noi in tara? ... (vezi toată discuția)