avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACT VANZARE CUMPARARE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACT VANZARE CUMPARARE

Buna ziua,
As vrea sa cumpar un apartament intr-un complex rezdenial ,am facut rezervarea intre mine si proprietar,urmeaza in noiembrie sa incheiem contractul ,dar mi-a dat un model de contract facut prin mandatar ,va rog sa-mi spuneti daca exista vreun risc daca fac contractul de vanzare cumparare prin mandatar(adica vanzatorul este reprezentat prin mandatar)

MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:41, 16 Octombrie 2014
Da, pot aparea mari probleme cu o PROCURA! Poate sa fi fost revocata, mandatarul poate sa depaseasca limitele mandatului etc! Nu v-as sfatui sa faceti in acest fel un contract de vanzare cumparare pentru un imobil!
multumesc!
Stimata doamna nu exista risc deoarece procura de vanzare ca orice alta procura este inregistrat a intr un Registru National Notarial de Evidemta al Procurilor si revocarilor. Notarul are obligatia de a l consulta si de a Vedea daca acea procura a fost sau nu revocata.
Pt depasirea limitelor mandatului raspunde direct mandatarul, in plus notarul verifica conditiile si procura si sub aspect juridic.
In practica dezvoltatorii folosesc procuri pentru a si vinde apartamentele.

Domnul avocat dupa dvs am bloca circuitul civil cu procurile nu?!
Cred ca cunoasteti foarte bine si dvs. ca si mine, doamna notar, litigiile aflate pe rolul instantelor in care apar aceste "procuri", nu?
Daca procura este facuta cum trebuie nu exista niciun risc.

Alte discuții în legătură

Valabilitate procura amalia2009 amalia2009 Buna ziua, Imi poate spune cineva cat timp este valabila o procura ? Daca se precizeaza ca e valabila in timp pana la indeplinire, atunci nu exista o limita ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am încheiat o promisiune de vânzare pentru un teren ... matrix73 matrix73 Bună ziua! Am încheiat o promisiune de vânzare pentru un teren în anul 2014 în calitate de mandatar al vânzătorului, având procură specială de ... (vezi toată discuția)
Valabiliatea unei procuri constantin babanau constantin babanau este valabila o procura notariala de la parinti catre fiu si dupa decesul lor?? (vezi toată discuția)