Am fost sanctionat cu zile amenda in valoare de 1500 lei pentru conducere auto cu numere provizorii expirate.Am facut apel deoarece nu depusesem la timp anumite inscrisuri doveditoare cu privire la motivul pentru care nu aveam masina inmatriculata in momentul cand am fost oprit si verificat de un agent de politie.Intrebarea mea este ce sanse am sa fiu achitat sau sa imi fie schimbata amenda penala intr-una contraventionala deoarece nu am condus auto neinmatriculat in mod premeditat. pe scurt eu la data cand aveam nr provizorii expirate aveam depuse actele in vederea inmatricularii masinii(depus la curtea de apel chitanta si o rezolutie data de un procuror cu motivul pt care masina mea nu fusese inmatriculata) Cand am fost sa o inmatriculez m-am lovit de refuzul celor de la politie deoarece au fost niste probleme cu actul de proprietate etc.Stiu teoretic daca stiam ca masina mea nu a putut fi inmatriculata trebuia sa imi transport masina pe platforma pe o distanta mica pt a o aduce in siguranta acasa.ceea ce eu vreau sa demontez e tot ce inseamna definitia infractiunii si anume faptul ca nu reprezentam un pericol social deplasandu-ma cu masina dintr-o zona limitrofa orasului meu,la doar 2 km de casa mea,moment in care am fost oprit de un agent,urmand apoi a mi face dosar.
Eu zic ca pedeapsa este ok. Nu conteaza faptul ca nu vi s-a inmatriculat masina din cauza celor de la inmatriculari. Masina era neinmatriculata in momentul opririi d-voastra in trafic si asta conteaza. Puteti cere reducerea pedepsei, motivat de faptul atingerii minime adusa prin fapta d-voastra valorilor sociale ocrotite de lege (nu ati condus mult, nu ati mai avut antecedente penale , ceva de genul)poate masina era parcata aproape de casa, si nu se justifica plata unei platforme doar pentru atata drum. Ar trebui sa va luati si un avocat, el are deja "lucrata" o poveste de genul.