avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Termen plata obligatii civile si penale.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Termen plata obligatii civile si penale.

Daca cineva a fost condamnat cu suspendare in baza vechiului cod penal, ca e mai favorabil, dar are de achitat catre partea vatamana 5000 lei cheltuieli civile.
Are 8 luni cu suependare si termen de incercare de 2 ani si 8 luni.

In ce termen trebuie sa le achite acesta? Care este termenul legal de a le achita?
In cazul in care nu le achita ii poate revoca suspendarea conditionata?
In e temei legal.
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 17:47, 20 Octombrie 2014
Se poate adresa unui executor judecătoresc in vederea punerii in executare a acestui titlu. Nu este motiv de suspendare a executării, dar nu va veți putea reabilita daca nu achitati aceste cheltuieli.

ART. 15 LPACP
(1) Măsura suspendării condiţionate a executării pedepsei aplicată în baza Codului penal din 1969 se menţine şi după intrarea în vigoare a Codului penal.
(2) Regimul suspendării condiţionate a executării pedepsei prevăzute la alin. (1), inclusiv sub aspectul revocării sau anulării acesteia, este cel prevăzut de Codul penal din 1969.

ART. 84 C.P. din 1969
Revocarea în cazul neexecutării obligaţiilor civile
Dacă până la expirarea termenului de încercare condamnatul nu a îndeplinit obligaţiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, instanţa dispune revocarea suspendării executării pedepsei, afară de cazul când cel condamnat dovedeşte că nu a avut putinţa de a îndeplini acele obligaţii.
Si in noul cod penal, tot pana la expirarea termenului de incercare?
Imparatul a scris:

Si in noul cod penal, tot pana la expirarea termenului de incercare?

Da, se mențin aceleași condiții și în NCP, privind revocarea beneficiului suspendării executării pedepsei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia in cazul condamnarii la despagubiri ContSters308692 ContSters308692 buna ziua.situatia mea este urmatoarea: am fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare si plata catre firma acuzatoare,a 7000 euro.intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Pluralitate infractiuni florinamed florinamed buna seara datele problemei ar fii: perioada de suspendare 2,6 ani acum s-a sacarsit o nou infractiune in perioada asta de incercare conducere fara permis + ... (vezi toată discuția)
1,6 ani cu suspendare. GYOGYO GYOGYO Buna seara.Va rog sa ma ajutati la o problema.In februarie 2013 prin hotarare de la curtea de apel, am primit 1ani si 6 luni de inchisoare cu suspendare si 3 ... (vezi toată discuția)