avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Nota receptie
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Nota receptie

Buna ziua,la un salon de infrumusetare ,sunt Intreprindere Individuala,primesc marfa pe care o folosesc pentru procedurile din salon-servicii-si marfa pe care o vand clientelor-vanzare.
Pentru ambele activitatii primesc marfa pe aceeasi factura.
Cum se face Nota de Receptie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters294670 , utilizator 12:14, 16 Octombrie 2014
Se fac doua NIR-ururi.Unul pentru gestiune proprie din care ulterior se fac consumuri si unul pe gestiunea din care se vinde clientelor.Faceti o copie la factura daca vreti sa o atasati NIR-ului.
Multumesc,deci pentru aceeasi factura pot face doua NIR-uri ?
Va rog sa-mi spuneti ce inseamna "gestiune proprie",sunt la inceput si multe notiuni ma depasesc.
Gestiunea de bunuri care le utilizati pentruscopuri proprii.De exemplu in aceasta gestiune aduceti bunurile necesare procedurii din salon care se inregistreaza la cost de achizitie,iar in gestiunea de bunuri care le vindeti clientilor bunurile sunt inregistrate la pretul de vanzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala tavinel tavinel buna ziua.am si eu o intrebare. la o intreprindere individuala se face receptia marfii dupa factura sau doar registrul de incasari si plati? (vezi toată discuția)
Produse identice, preturi diferite (ce fac in nir)? vioviod vioviod Primesc factura de marfa de la furnizor. Ii fac Nir-ul. Atunci cand vand nu respect pretul de vanzare stabilit in Nir. Ex: daca am 3buc. din produsul A, ... (vezi toată discuția)
Procedura inregistrare productie imike imike Am o intreprindere, producator de imitatii de bijuterii. Emit nota de receptie (pt.achizitii de materii prime) cu pretul de achizitie, dupa aceea fac bon de ... (vezi toată discuția)