avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Taxare inversa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Taxare inversa

am achizitionat cherestea de la o firma din romania ,factura este fara tva ,taxare inversa .intrebarea mea este pt facturile de avans e corect sa fie trecut tot taxare inversa ?asa am ptimit de la furnizor factura -,,avans cherestea ,, taxare inversa .
Cel mai recent răspuns: adrianabresug , utilizator 09:11, 17 Octombrie 2014
Buna ziua,

Da este corect, deoarece avansurile reprezintă plata partiala sau integrala a contravalorii bunurilor si serviciilor, efectuata inainte de data livrarii ori prestarii acestora(Art.134^2, alineatul 2, litera b din Codul fiscal).
Avansurilor le este aplicabil acelasi regim fiscal ca si operatiunii la care se refera.

Numai bine
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva - taxare inversa - export florip florip Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti care este diferenta intre scutirea de la plata TVA pentru o livrare de bunuri in UE (nu din cele supuse taxarii inverse in ... (vezi toată discuția)
Factura si plata in avans livrari si prestari de servicii continue alinanicoleta86 alinanicoleta86 In cazul unei societati care presteaza servicii cu caracter continuu(informatii pe cale electronica),cf art 134^1 alin (8)/legea 571, este legala facturarea in ... (vezi toată discuția)
Tva-factura finala anmonica anmonica O societate neplatitoare de TVA a emis o factura de avans, fara TVA. Ulterior a devenit platitoare de TVA. La emiterea facturii finale se colecteaza TVA pentru ... (vezi toată discuția)