avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Dreptul de a cere executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

Dreptul de a cere executarea silita

Am un creditor care a cesionat un contract de credit bancar in anul 2010 unui SRL. Ma aflu in contestatie la executare si e posibil sa o castig, contra acelui SRL, sa stopeze, desfiinteze executarea inceputa pentru ca nu il recunosc de creditor, contractul de cesiune nu imi este opozabil.
Daca eu castiga contestatia, SRL-ul poate incepe oricand alta?
Multumesc.



Cel mai recent răspuns: cristi111us , utilizator 12:32, 20 Octombrie 2014
contractul de cesiune este opozabil daca a fost notificat debitorului. Banuiesc ca este vorba despre firmele de recuperari creante ale bancilor, carora bancile le cesioneaza creditele neperformante. Daca castigati contestatia la executare, se poate face oricand o alta executare silita .
Da, despre firmele de recuperare ale bancilor, asa e. Contestatia mea va opri acea executare inceputa. Daca acel contract de cesiune nu imi este opozabil si va scrie asta in hotarare, sa zicem...ei nu pot face un alt contract de cesiune, cel care a preluat creditul poate executa sau banca? Cine mai poate incepe o noua executare, care din ei? Da, am cerut oprirea executarii si am ridicat exceptia ca acel recuperator nu imi este creditor. Multumesc!
Nu vor face un alt contract de cesiune, au unul.
E de ajuns sa va notifice asupra cesiunii, daca dreptul creditorului nu e prescris, nu scapati.. ce mai conteaza cine va e creditor? Datoria dvs tot aia e.
Daca veti castiga acea contestatie , doar amanati executarea, ceea ce nu e in beneficiul dvs, penalitatile curg.
Veti avea sanse doar daca e vb de prescriptie.
Contestatia dvs (la executare), nu opreste executarea, decat daca ati cerut expres acest lucru, instanta considera oportuna aceasta masura ... dar mai ales cu plata unei cautiuni din partea dvs.
Dupa cum spunea si gi-jane2, "scapati" de plata respectivului credit doar daca castigati pe motiv de prescriere a dreptului de a cere executarea silita. In caz contrar, in interval de 3 ani se va putea incepe o noua executare (apeland la acelasi executor sau la altul).

"cel care a preluat creditul poate executa sau banca? Cine mai poate incepe o noua executare, care din ei?" Banca nu mai are treaba cu dvs, creditul (neperformant) a fost "lichidat" la momentul cesiunii - chiar daca cesionarul (firma de recuperare) a platit pe el doar 5 -max 10 % din valoarea sa. Acum se va incerca recuperarea sa integrala, plus tot felul de dobanzi, plus penalitati de intarziere, plus cheltuieli de executare, plus, plus, plus ... Intelegeti acum de ce au aparut atatea asemenea firme "de recuparari creante" exact ca melcii dupa ploaie ?
Asta este o cutuma, stimata doamna, nu e acelasi creditor si nu sunt aceleasi conditii DELOC.
In primul rand creditul meu nu a fost declarat exigibil si nu a fost notificata cesiunea deci ce doreste noul creditor, rambursarea anticipata a creditului pe loc, este cu totul alta CONDITIE!
Intrebarea mea a fost clara, o mai repet: daca instanta constata ca cesiunea nu imi este opozabila, cel care a preluat creditul mai poate incepe o alta executare???
Daca se poate raspuns de la domni sau doamne avocati de profesie, aici e treaba serioasa.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Prescriptia creditului ContSters277537 ContSters277537 Buna ziua, Am discutat ieri cu cineva o situatie si e nevoie de niste minti luminate pentru a deslusi misterul. Persoana are un credit la banca X luat in ... (vezi toată discuția)
Prescriere credit alin12345 alin12345 In ianuarie 2008 am luat un credit de nevoi personale. Am platit pana in ianuarie 2009 cand am ramas fara loc de munca. In ianuarie 2010 am primit de la KRUK o ... (vezi toată discuția)
Cum poate o firma din polonia sau luxembourg sa cumpere credite neperformante?? ancut75 ancut75 Buna ziua, Cum poate o firma din Polonia sau Luxembourg sa cumpere credite neperformante de la societati bancare din Romania? NU sunt conditii legale ... (vezi toată discuția)