avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Dreptul de a cere executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

Dreptul de a cere executarea silita

Am un creditor care a cesionat un contract de credit bancar in anul 2010 unui SRL. Ma aflu in contestatie la executare si e posibil sa o castig, contra acelui SRL, sa stopeze, desfiinteze executarea inceputa pentru ca nu il recunosc de creditor, contractul de cesiune nu imi este opozabil.
Daca eu castiga contestatia, SRL-ul poate incepe oricand alta?
Multumesc.



Cel mai recent răspuns: cristi111us , utilizator 12:32, 20 Octombrie 2014
Fiind la primul caz de acest gen este absolut normal sa fiti panicat. Si poate si scarbit de subterfugiile la care apeleaza aceste societati pentru a se mentine intr-un cadru legal.
Insa nu trebuie sa deveniti ironic, apeland la fraze de genul "aici e treaba serioasa" ... Toate problemele de aici (si nu numai) sunt serioase ... cel putin din postura autorilor lor.
Fiecare cere ajutor pentru problema sa, nu pentru a altuia.
Revenind, daca doriti doar raspuns la intrebare, acesta este "da, se poate".
Pana la momentul implinirii termenului de prescriptie. Cu putina organizare, si cu o scrisoare trimisa inaintea implinirii acestui termen ... datoria nu se va prescrie niciodata. Sincer ... eu ii vad in stare de asa ceva, fiindu-le in avantaj trecerea timpului / marirea datoriei dvs.
Daca doriti si motivare, aceasta ar fi urmatoarea : In cadrul cesiunii creditelor, nu este cerut de lege acordul debitorului (tertului), a.i. daca se respecta conditiile de forma si de fond necesare in cazul contractelor, este perfect valabil.
Daca creditul nu ar fi fost declarat scadent anticipat, nu aveati cum ajunge la executare. Ei va vor prezenta borderoul care confirma ca scrisoarea v-a fost trimisa ... din ce motive nu ati primit-o nu cred ca ii "roade" prea tare. In cazul subsemnatului, exceptia lipsei notificarii cesiunii a fost respinsa din start de catre instanta, la fel ca si exceptia caracterului incesibil al contractului de credit.
Incercati sa "marsati" pe prescriptie ... este singura exceptie care va poate "scapa" definitiv de problema cu recuperatorii legali.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia creditului ContSters277537 ContSters277537 Buna ziua, Am discutat ieri cu cineva o situatie si e nevoie de niste minti luminate pentru a deslusi misterul. Persoana are un credit la banca X luat in ... (vezi toată discuția)
Prescriere credit alin12345 alin12345 In ianuarie 2008 am luat un credit de nevoi personale. Am platit pana in ianuarie 2009 cand am ramas fara loc de munca. In ianuarie 2010 am primit de la KRUK o ... (vezi toată discuția)
Cum poate o firma din polonia sau luxembourg sa cumpere credite neperformante?? ancut75 ancut75 Buna ziua, Cum poate o firma din Polonia sau Luxembourg sa cumpere credite neperformante de la societati bancare din Romania? NU sunt conditii legale ... (vezi toată discuția)