avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Ref la profitul unei microintreprinderi
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Ref la profitul unei microintreprinderi

O microintreprindere poate sa isi repartizeze profitul la dividende daca e platitoare pe impozit pe venit si nu pe profit cum e un SRL?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alinacostea , utilizator 14:27, 21 Octombrie 2014
Sigur ca DA
Multumesc!

Daca profitul de la sf anului 2013 si l-a repartizat la dividende pana cand trebuie sa plateasca si sa declare impozitul pe dividende?
Conform Codului fiscal, art 36, alin 3:
"(3) Impozitul pe dividende se declară şi se plăteşte la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care se distribuie/plăteşte dividendul. În cazul în care dividendele distribuite nu au fost plătite până la sfârşitul anului în care s-au aprobat situaţiile financiare anuale, impozitul pe dividende aferent se plăteşte până la data de 25 ianuarie a anului următor."
[ link extern ]
Daca am platit dividendele catre pers fizica in luna septembrie pot sa prind in D100 care se depune acum pana in 25.10.2014 pe langa impozitul pe venit si impozitul pe dividende sau trebuie sa astept sa pot depune D100 aferenta luni oct adica sa o depun in noiembrie?
Multumesc antiipat pentru ajutorul acordat!
Daca ati platit dividendele in septembrie, atunci declari in declaratia lunii septembrie care se depune pana pe 25.10.

Alte discuții în legătură

Dividende 2016 cristipetre cristipetre persoana fizica care are venit din dividente plateste impozit pe venit ? ce impozit platesc la dividentele anilor anteriori 2010- 2015 daca urmeaza sa le iau ... (vezi toată discuția)
Dividende piciul piciul Buna seara, Am profit nerepartizat atat in 2009 cat si in 2010 pe care m-am hotarat sa-l repartizez pe dividende acum in decembrie 2011. Va rog din suflet ... (vezi toată discuția)
Dividende calin felicia calin felicia La 31.12.2011 am avut profit contabil de 10000 lei. La bilantul contabil la hotararea AGA nu am distribuit acest profit la dividende. Patronul vrea sa ia ... (vezi toată discuția)