avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Dividende 2016
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Dividende 2016

persoana fizica care are venit din dividente plateste impozit pe venit ?

ce impozit platesc la dividentele anilor anteriori 2010- 2015 daca urmeaza sa le iau in 2016.platesc 5% numai la dividentele anului 2015 sau platesc diferentiat pe anii din urma si anume 16 %
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Ianuarie 2016
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: infoconsult , Consultant fiscal 14:56, 5 Ianuarie 2016
Persoana fizica care are venit din dividende, nu depune nicio declaratie si nu plateste impozit pe venit pentru dividendele pe care la va incasa in 2016 pentru ca impozitul i-a fost retinut si platit de catre firma al carui actionar e.
Din 2017 pentru acest fel de venit va plati contributie la sanatate. Nu va depune nicio declaratie ci va primi acasa decizie de impunere pentru aceasta contributie.

Pentru profitul ramas nerepartizat din anii precedenti si repartizat ca dividende din 2016 veti plati 5%.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Ianuarie 2016
george-neagu, moderator
daca dividentele din anii precedenti anului 2015 au fost repartizate in bilant ce impozit pe dividente platesc daca le incasez in anul 2016
Pai daca au fost repartizate ca dividende, chiar daca din lipsa de lichiditati nu au putut fi platite efectiv, trebuia ca pana pe 25 ianuarie anul urmator celuia in care s-a facut repartizarea prin hotarare aga, sa se fi declarat si platit si impozitul pe dividende de 16% care ara atunci. Acum o sa fie vorba si de penalitati.

Din codul fiscal vechi:
ART. 36 Declararea, reţinerea şi plata impozitului pe dividende
.......
(3) Impozitul pe dividende se declară şi se plăteşte la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care se distribuie/plăteşte dividendul. În cazul în care dividendele distribuite nu au fost plătite până la sfârşitul anului în care s-au aprobat situaţiile financiare anuale, impozitul pe dividende aferent se plăteşte până la data de 25 ianuarie a anului următor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Ianuarie 2016
george-neagu, moderator
unde pot vedea intr-un bilant aferent unui an anterior anului 2015 daca dividentele au fost repartizate sau nu pentru ca pana la aceasta data nu au fost incasate de administrator.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividend marcucarolina marcucarolina Buna dimineata, Va rog sa-mi spuneti daca pentru dividendele repartizate ptr.anul urmator trebuie sa retin si sa platesc impozit. Va ... (vezi toată discuția)
Cass de plata in urma distriburii dividentelor flay flay Buna ziua, Cum se face calculul pentru plata CASS in urma distribuirii dividentelor in urmatoarea situatie: -distribuire dividente din anul ... (vezi toată discuția)
Prag tva, impozit dividente, impozit venit talmacel talmacel Buna ziua, Am o firma care este infiintata in 04.2009 , platitoare de Tva trimestrial si impozit pe venit. Ea la finele anului 2009 are o CA de 174914.82 ... (vezi toată discuția)