Cum se face calculul pentru plata CASS in urma distribuirii dividentelor in urmatoarea situatie:
-distribuire dividente din anul 2015
-administrator si salariat
-in iulie 2016, firma a fost vanduta.
In prezent eu ca si nou admin, trebuie sa platesc si CASS, intrucat eu nu sunt angajat/salariat, doar admin. Sau se raporteaza la perioada 2015, cand fostul admni era si salariat si eu in ianuarie 2016 nu trebuie sa platesc CASS, doar 5% impozit.
Firma doar retine si plateste impozitul pe dividendele platite catre persoanele fizice (asociatii care figureaza in firma la data procesului verbal a adunarii generale in care se hotaraste repartizarea catre dividende a profitului din anul precedent si din ceilalti ani anteriori ramas nerepartizat). Si apoi pana in luna februarie anul urmator depune declaratia 205 cu impozitul platit pe fiecare asociat. Iar dupa acea cei de la finante trimite fiecarei persoane decizie de plata contributie la sanatate, daca e cazul, si cu termenul in care sa se faca plata.
Multumesc. Pe ce baza se face calculul de la finante, se tine cont ca 6 luni fostul admin a fost si salariat si eu, noul admin nu sunt si salariat? Adica sa fie 50% plata CASS si 50% neplata CASS. Daca ma intelegeti ce intreb